Alegri: Bolje je što Ronaldo promašuje

> 11:23

Ronaldo je ovog leta stigao u Juventus iz Reala i još uvek nije postigao gol.

Novak: Najbolje moje izdanje

Činjenica je da je Serija A mnogo jača liga od Primere i da će Ronladu biti dosta teško da dođe do 40 postignutih golova u jednoj sezonu, kako su najavljivali pojedini mediji. 

Toga je svestan i Alegri, a isto tako zna da nekada lopta "neće u mrežu".

„Ima dana kad lopta jednostano neće da uđe u mrežu. Dešava se, ali Kristijano je ugradio ponovo sebe u uspeh ekipe. Protiv Kjeva golman Sorentino je imao niz bravuroznih intervencija, u duelu sa Lacijem je spremio šansu Mandžukiću, na gostovanju Parmi mu je malo nedostajalo da bude precizan. Najbolji je igrač planete, normalno je da želi gol po svaku cenu“.

Ronaldo je imao 23 šuta ka golu protivnika, ali još ni jedan nije završio iza leđa golmana protivnika.

„U Seriji A napadač se susreće sa mnogim preprekama, međutim, ako gledamo širu sliku Ronaldo je odigrao dobro u Parmi. Srećan sam radi za tim, a predstojeća reprezentativna pauza će i njemu i nama pomoći, tek poslče nje kreće sezona u punom smislu te reči, tako da tad možemo očekivati i golove u nizu“.

Ipak, Alegri kaže da je sezona duga i da je siguran da će Ronaldo proraditi.

„Serija A je takmičenje u kome se ekipe brane pažljivije od svih drugih liga u Evropi. Ne kažem da je italijansko prvenstvo bolje, ali su ekipe na planu defanzive jače. I treneri su veoma dobri. Pažljivo pripremaju svaku utakmicu, smanjuju prostor rivalu. Svi omalovažavaju Kalčo, međutim, ovde je svakom fudbaleru teško da postigne 40 golova u toku jedne sezone. Iguain je to jednom učinio, što je bilo neverovatno dostignuće. Obično, najbolji strelci italijanskog prvenstva daju 26, 27 golova. I obično tim iz kog dolazi zlatna kopačka ne osvoji Skudeto, te je možda za nas i bolje što Ronaldo još ne pogađa“, smeška se Alegri.

JOŠ SPORTA:

Dončić: Čim dođem u Danas krećem da radim

Terzić: Šaćiri zna gde dolazi, biće manji od makovog zrna

US Open - Gaske nije Novaku ni do kolena

UEFA hoće i treće evropsko takmičenje!