Psiholog kao glavno pojačanje za Partizan?

> 16:49

Trener Partizana, Savo Milošević je rekao da je svestan toga da klub neće lako izaći iz problema u kojima se nalazi. 

Simeone najplaćeniji, Gvardiola četvrti, Piksi u Top 20!

On je istakao i da bi pobeda nad Čukaričkim mogla da bude inicijalna kapisla.

"Čeka nas veoma težak zadatak. Svestan sam da neće biti lako izaći iz ove situacije. Znam da ova ekipa može mnogo više i da mnoge stvari mogu da budu drugačije nego sada. Mnogo puta sam video u životu kako stvari mogu mnogo brzo da se promene kada se eliminiše psihološki pritisak. Jedna pobeda, protiv takve ekipe, može da bude inicijalna kapisla ka nečemu u budućnosti", rekao je Milošević na konferenciji za novinare.

Partizan je prošlu utakmicu, u kojoj je Milošević debitovao na mestu trenera, poražen od Napretka u Kruševcu.

Milošević nije naišao na dobar prijem kod navijača crno-belih.

"Voleo bih da ceo pritisak bude na meni, to bi bila idealna situacija, da probam da rasteretim igrače na terenu. Ne želim da se opterećujem tim stvarima, suviše je mnogo teškog posla kog sam se prihvatio", kazao je Milojević.

Sledi duel sa Čukaričkim u 29. kolu Super lige, u direktnom duelu u borbi za treće mesto pred plej-of srpskog prvenstva.

"Ovaj ciklus je veoma komplikovan po nas, tri utakmice za sedam dana. Nemamo puno vremena za razmišljanje i rad. Čukaričkom smo se okrenuli odmah posle Napretka. Očekujem drugačiju utakmicu u svakom smislu. Igraćemo kod kuće što je samo po sebi drugacije. Taj faktor će biti, verujem, na našoj strani. Čukarički ima veći kvalitet u odnosu na Napredak, ali to može da nam odgovara u nekoj meri, u zavisnosti od našeg pristupa. U svakom slučaju, neće biti nimalo lako", naveo je trener Partizana.

Dodao ga je da ga ne zanimaju kalkulacije, upitan da li je čuo o teoriji da bi Partizanu više odgovaralo da bude četvrti, kako bi u plej-ofu imao prednost domaćeg terena protiv Crvene zvezde.

"Ne zanima me to. Nismo u situaciji da kalkulišemo. Najviše mogu da nam pomognu par dobrih rezultata, ako želimo da imamo spremnu ekipu za ono što nas čeka", rekao je on.

Upitan za pritisak, Milošević je naveo da on uvek postoji.

"Pritisak uvek postoji, s obzirom na to da smo izgubili četiri utakmice u nizu. Normalno je da ima pritiska u klubu kao što je Partizan. Najveći problem je što je iz rezultatske krize izašla i psihološka. Moramo da rešavamo probleme same igre, ali i psihološki problem koji ima cela ekipa. Nemoguće je to sve uraditi a da napredak bude vidljiv pre roka od dve-tri nedelje", rekao je Milošević.

Najavio je da će klub angažovati psihologa.

"Ne očekujem da reši problem, već da mi da neke informacije uz pomoć ću moći bolje da rešim neke stvari", kazao je Milošević, ali nije želeo da otkrije o kome se radi, već da će javnost na vreme biti obaveštena o tome.

Istakao je da očekuje komentare povodom posla koji je prihvatio, poput reči Dragoljuba Vukadinovića da je "iskorišćen".

"Biće takvih komentara. Može i tako da se gleda, ali ja sam taj koji je dozvolio da bude iskorišćen. Svesno sam ušao u ovo i ako budem potrošen na kraju, odgovornost je na meni", rekao je Milošević.

Kao jednu od stvari koje želi da uradi jeste to da starije igrače vrati u ritam jer je prirodnije da oni rešavaju kada se radi o delikatnoj situaciji u kojoj je tim.

"Naišao sam na fenomenalnu reakciju od svakog od njih. Ambijent je takav da je veoma teško stvarati mlade igrače. Potrošili smo i jedne i druge. Naš zadatak jeste da vratimo u ritam starije, da obezbedimo uslove da što kvalitetnije i bolje iskoristimo mlađe igrače",kazao je Milošević.

Naveo je da trenutni ambijent nije idealan za mlade igrače.

"Pričali smo o njima. Ovo nije ambijent koji nije idealan za mlade igrače, ali je na nama da ga stvorimo do juna. Ovaj klub živi od mladih igrača kojih će uvek biti, na nama je da procenimo koji su top. Moraćemo da budemo veoma obazrivi kada se uvode mladi igrači, kada to uraditi, u kojim utakmicama i u kojoj meri. Ništa nismo dobili ako ih odmah potrošimo", rekao je Milošević.

Kada je reč o samoj utakmici protiv Čukaričkog, Milošević je najavio promene u timu u odnosu na prethodni duel.

"Potrudićemo se da što manji broj informacija dajemo ekipi da ne bismo pravili konfuziju. Dobre stvari iz Kruševca želimo da ponovimo, a promenimo ono što je stvaralo problem", rekao je Milošević i dodao da neće moći da računa na levog beka Nemanju Miletića, kao i Svetozara Markovića.

Utakmica Partizan - Čukarički igraće se u sredu od 19.00 na stadionu u Humskoj.

JOŠ SPORTA:

Zajona ćemo gledati na Svetskom prvenstvu u Kini?

Ne možeš protiv glave: Ronaldo tvrdoglav, želi da igra u Amsterdamu!

Mijailović odgovorio Čoviću: "Partizan je klub koji gleda u svoje dvorište"

Mediji javljaju: PSŽ krenuo u lov na Jovića?