Šok za šokom u Partizanu: Iliev podneo ostavku!

> 10:54

Odgovornost je samo moja, zato odlazim, a želim da se zahvalim predsedniku kluba Miloradu Vučeliću, Upravnom odboru, svim saradnicima, igračima, trenerima, zaposlenima u klubu, a posebno generalnom direktoru Milošu Vazuri, koji nije bio samo moj suradnik, već prijatelj i brat.

Milivojević: "Moram da se oglasim, Krstajić je ponovo slagao!"

Posle trenera Zorana Mirkovića, ostavku je Upravnom odboru podneo u sportski direktor Ivica Iliev, prenosi Telegraf. Prvi čovek sportskog sektora nije mogao da se pomiri sa slabim igrama i rezultatima tima, ali i odlaskom šefa stručnog štaba u koga je polagao velike nade. 

Iliev je odluku saopštio saradnicima i članovima Upravnog odbora neposredno pre nego što smo stupili u kontakt sa njim. 

"Istina je, više nisam sportski direktor Partizana! Žao mi je zbog odlaska Zorana Mirkovića, jer smatram da je ogovornost samo moja i ničija više! - kaže Ivica Iliev za Telegraf. - Zato i odlazim, jer ne želim da trener, niti bilo ko drugi u Partizanu snosi odgovornost za nešto što je samo moja nadležnost. Želim da se zahvalim predsedniku kluba Miloradu Vučeliću, Upravnom odboru, svim saradnicima, igračima, trenerima, zaposlenima u klubu, a posebno generalnom direktoru Milošu Vazuri, koji nije bio samo moj suradnik, već prijatelj i brat!"

Upitan kako se odlučio na ovakav potez, Iliev kaže:

"Ovakav potez je nešto sasvim logično, smatram ga moralnim činom. Normalno je da jednog dana dođe i taj trenutak. Tri i po godine sam obavljao funkciju sportskog direktora, imao sam odrešene ruke i zahvalan sam svima u Partizanu na tome. Bilo je lepih, ma predivnih momenata, ali sada je otišlo u drugu krajnost i ne želim da neko drugi ispašta zbog moje odgovornosti. Stidim se onoga što vidim na terenu, ne mogu sa tim nikako da se pomirim. Neke od tih igrača sam lično doveo, neke nisam doveo, ali sam dozvolio dadođu, a nekima smo produžili ugovore, i to sam takođe dozvolio, a očito to ničim nisu zaslužili." 

Za kraj, Iliev se još jednom vratio na Mirkovića. 

"Mnogo mi je krivo što je Bata otišao, uveren sam da je mogao da bude trener na duge staze, jer je za kratko vreme pokazao veliki potencijal. To je samo jedan od razloga zašto odlazim, jer vreme je za nove ideje, nove ljude. Moj krug se zatvorio i ponosan sam što sam imao priliku da radim u voljenom klubu. Partizan je veliki, to nikada niko ne sme da zaboravi i želim mom klubu sve najbolje u budućnosti", zaključio je Ivica Iliev. 

JOŠ SPORTA:

Jelenić odgovorio Bukiću: "Šta je trebalo Srbija da uradi?"

Svetska šampionka u biciklizmu preminula u 23. godini!

Šta se desilo u Valjadolidu? Sudija želi VAR - sudija nema?

Kad se spoje srpski i italijanski šmek - Nole i Fonjiji pobeđuju!