Srpska atletičarka Tatjana Jelača rekla je danas da se ne opterećuje plasmanom na predstojećem Evropskom prvenstvu u Cirihu i dodala da joj je cilj da obori lični, odnosno državni rekord u bacanju koplja.

JELAČA: Cilj u Cirihu je obaranje nacionalnog rekorda

> 09:05

"Jedini cilj koji imam jeste da u Cirihu bacim novi lični i nacionalni rekord. Samim plasmanom se ne opterećujem, ali mislim da bi bilo realno da budem među prvih osam. Nadam se boljem rezultatu, spremna sam za njega, treninzi to pokazuju. Samo da se sklope sve kockice u Cirihu", rekla je Jelača agenciji Beta.

Evropsko prvenstvo u Cirihu počinje u ponedeljak, 12. avgusta, a Jelača će na teren već prvog dana kada su na programu kvalifikacije.

"Ovo je jedna od onih godina gde apsolutno sebi nemam šta da zamerim. Svaki trening od početka godine sam odradila maksimalno posvećeno i koncentrisano...Imam u glavi rezultat koji mislim da mogu da bacim i biću zadovoljna jedino ako to ostvarim", kazala je Jelača, koja je na prethodnom Evropskom prvenstvu zauzela sedmo mesto.

Jelača je na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Moskvi postavila novi nacionalni rekord - 62,68 metara.

Ona je rekla da ima nekoliko kandidata za najviši plasman na šampionatu u Cirihu, a da je među njima i svetska rekorderka Barbora Špotakova iz Češke.

"Svetska rekorderka se vratila i definitvino je jedan od favorita za najviši plasman. Tu je i Nemica Linda Štal koja je ove godine vodeća na svetskoj rang listi sa 67 metara. Opasna može da bude i Slovenka Martina Ratej koja je ove godine imala seriju hitaca na 65 metara. Ne opterećujem se njihovim rezultatima, želja mi je da pobedim samu sebe", kazala je srpska atletičarka.

Jelača je istakla da će Srbiju u Cirihu predstavljati dobra grupa atletičara.

"Mislim da jako dobra grupa atletičara ide u Cirih i mislim da su svi spremni i da im je svima kao i meni ovo takmičenje prioritet za ovu godinu. Mišljenja sam da će biti nekoliko medalja, ali ne bih da imenujem", kazala je Jelača.

Jelača je sve u ovoj sezoni usmerila ka Cirihu i ako sve bude po planu to će joj biti i završno takmičenje u sezoni.

"Sve dalje zavisi od plasman i rezultata u Cirihu. Ukoliko sve bude po planu, 99 odsto će to biti završno takmičenje u sezoni. Ovih jedan odsto ostavljam u slučaju da se odlučim za neke dodadtne mitinge, ali još ne razmišljam o tome. Svakako da će mi biti potreban i odmor pre početka priprema za sledeću sezonu", rekla je Jelača.

Evropsko prvenstvo u atletici održaće se od 12. do 17. avgusta u Cirihu, a Srbiju će predstavljatu 11 takmičara.