Mundobasket bez jednog od najboljih igrača današnjice?

> 18:27

Grčka se pobedom nad Gruzijom plasirala na Mundobasket u Kini koji se igra sledećeg leta. 

Klop podržao Nejmara

Međutim, samo dan nakon što je učešće obezbeđeno stigle su loše vesti, a one glase:

Janis Aedetokumbo možda neće igrati na Mundobasketu zbog menadžera?!

Gostujući u poznatoj radio emisiji Fariplay FM, prvi čovek Košarkaškog saveza Grčke Jorgos Vasilakopulos nije smeo da se zakune da će Adetokunbo biti siguran učesnik Mundobasketa i da će braniti čast Helena. Zato je odmah raspalio po agentima prve zvezde Milvokija i jednog od najboljih igrača NBA lige.

“Nisam u poziciji da odgovorim na to pitanje. Ne želim da kažem nešto za šta nisam siguran da će se desiti. Naravno, mi želimo da Janis bude s nama u Kini. Ali...“, rekao je Vasilakopulos.

Veoma brzo je našao krivce - agente parazite.

“Već sam vam rekao ko su trgovci ljudima u svetu sporta. A, problem oko Adetokunba je problem s agentima. Oni su paraziti sporta. Uspevaju da se uvuku pod kožu vaših kolega (novinara) i onda imaju svoj glas u medijima. Situacija oko Adetokunba je komplikovana. Valjda će Janis shvatiti neke stvari, da mu je ova zemlja mnogo dala i da je zbog nje u SAD, gde je postao heroj“, jasan je Vasilakopulos.

Janis Adetokumbo nije odigrao nijednu kvalifikacionu utakmicu za Grčku reprezentaciju u ovom ciklusu, a nije ga bilo ni na Evrobasketu u Turskoj. 

JOŠ SPORTA:

Toti: Borili bismo se i protiv Marsovaca, a ne Reala

Došao je pre 18 godina - ostalo je istorija

Šćekić: Prvo Rad, pa onda Zvezda

Supertalentovani igrač na meti Liverpula i Totenhema