Zdravlje je najbitnije. Dule ne vodi BiH u spetembru?

> 12:05

BiH će sredinom septembra nastaviti kvalifikacije za Mundobasket. Igraće protiv Finske 13. septembra i Češke, tri dana kasnije u Sarajevu, a veliko je pitanje da li će na tim mečevima "zmajeve" sa klupe predvoditi selektor Duško Vujošević.

Stojiljković: Da ih bude još

Direktor reprezentacije BiH, Siniša Kovačević, rekao je da se još uvek ne zna hoće li Dule Vujošević biti spreman za duele protiv Finske i Češke.

"Kontaktirao sam sa selektorom koji mi je preneo da je završio preglede i da se vraća u Beograd iz Istanbula. U zavisnosti od lekarskog mišljenja, biće poznato hoće li moći voditi reprezentaciju u narednim mečevima", rekao je Kovačević.

U slučaju da Dule ipak ne bude mogao da sedi na klupi BiH zna se ko će ga odmeniti.

"Nemamo vremena za eksperimente, tako da će u slučaju odsustva Vujoševića reprezentaciju u naredna dva susreta u septembru sigurno voditi Mensur Bajramović (Vujoševićev pomoćnik). Naša je želja da Vujoševića zadržimo na klupi što duže, jer se radi o stručnjaku kakvog je teško naći. Naravno, zdravlje je najbitnije i zdravstvena situacija diktiraće sve planove", dodao je Kovačević.

Reprezentativci BiH će pripreme početi krajem avgusta.

JOŠ SPORTA:

Ostoja: ABA je mogla da živi od kazni Čovića

Lopategi zna gde će Modrić igrati sledeće sezone

Eto vama Ronaldo, mi ćemo sa "bebama"

Miloje: "Svi zajedno smo se ugasili u drugom poluvremenu"