Vesterman: "Zaljubio sam se u Partizan na prvi pogled"

> 16:41

Francuski reprezentativac Leo Vesterman je za Nezavisne novine rekao da se u Partizan zaljubio na fajnal-foru Evrolige 2010. godine u Parizu.

Kličko gost bokserskog spektakla u Beogradu!

Plejmejker Žalgirisa je istakao da je u detinjstvu uvek gledao evropsku košarku, što nije uobičajeno u Francuskoj jer je primat uvek imala NBA lige.

“Dok sam išao u školu u Parizu, otišao sam na završno takmičenje Evrolige i zaljubio se u Partizan i trenera Duška Vujoševića”, rekao je Vesterman.

On je naveo da je tada video tim od mladih igrača koji su se borili kao lavovi, uz podršku navijača.

”Zaljubio sam se na prvi pogled i rekao sam sebi da je to klub u kom želim da igram. Dve godine kasnije je stigla ponuda i nisam se dvoumio. Želeo sam da me trenira Vujošević i želeo sam da igram za Partizan. Razmišljao sam samo o tome da budem u zemlji košarke i da igram pred sjajnim navijačima. Bio sam presrećan”, istakao je Vesterman.

Francuz je istakao da je znao da kada je odlazio iz Beograda iza sebe ostavlja najemotivniji period u karijeri.

”To osećaju i moji bivši saigrači, Vladimir Lučić, Dragan Milosavljević, Bogdan Bogdanović… Imali smo sjajnu vezu sa navijačima. I dalje osećam tu atmosferu. I dalje sam veliki navijač Partizana”, rekao je Vesterman.

Dodao je i da je teško reći ko je više uticao na njegovu karijeru, Vujošević ili aktuelni mentor, trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičus.

”Odrastao sam kao igrač i čovek pored Vujoševića, a Jasikevičus me je naterao da postanem bolji igrač. Ne mogu da izaberem, obojica mi mnogo znače i zahvalan sam im na svemu”, zaključio je Vesterman.

JOŠ SPORTA:

Spektakl u meču za titulu NCAA - Virdžinija prvi put šampion!

Čović pred finale: Pobeda je u interesu srpske košarke!

Mega se pojačala pred Superligu!

Teo i Sale ali u Bolonji?