Pionir se širi: Dobija novi parket, kapacitet preko 8.000...

> 12:20

Zamenik gradonačelnika, Goran Vesić, najavio je radove u Hramu košarke. 

Vestbruk za istoriju! Alal ti vera! (VIDEO)

Hala „Aleksandar Nikolić“ odavno je zrela za potpunu rekonstrukciju. Bilo je to jasno gradskim čelnicima još pre nekoliko godina, te je tada najavljivano da bi kapacitet popularnog Pionira mogao da bude proširen na više od 9.500 mesta. Planovi su delimično revidirani, pa smo danas smo dobili i prve konkretne korake po pitanju rekonstrukcije.

Zamenik gradonačelnika, Goran Vesić, objavio je da je grad raspisao tender za rekonstrukciju starog Pionira, te da bi radovi mogli da počnu već u junu po završetku košarkaške sezone u domaćem prvenstvu. Trebalo bi da budu gotovi do 1. oktobra, kad se očekuje povratak košarke na terene širom regiona.

Biće zanimljivih promena, bar tako kaže Vesić. Dvorana je tokom 2017. godine dobila savremenu LED rasvetu, a ideja je da se sad u gradi novi centralni semafor, poptuno nov parket i koševi, a uz to će biti odrađene i nove teleskopske tribine. Time će se kapacitet povećati za više od 2.500 mesta.

„Zamenićemo postojeće stolice, pa će kapacitet sedećih mesta biti povećan na više od 8.000, pošto su to zahtevi međunarodnih federacija. U ovom trenutku hala može da primi oko 5.600 posetilaca, a sa teleskopskim tribinama blizu 6.300 ljudi“, izjavio je Goran Vesić.

Rekonstrukcija Hale „Aleksandar Nikolić“ obuhvatiće proširenje broja sedećih mesta na parteru B i parteru 4, kao i kompletnu zamenu sedišta na tribinama.

Vesić je dodao da će biti odrađeni i drugi infrastrukturni radovi, te da će hala dobiti potpuno nov i moderan izgled. Najviše će se raditi na ventilaciji, koja je bila jedna od najvećih boljki košakaške lepotice proteklih godina.

„Rekonstrukcija hale je odavno bila neophodna“, zaključio je zamenik gradonačelnika.

Hala „Aleksandar Nikolić“ je posle Beogradske arene najveće zatvoreno sportsko borilište u glavnom gradu. Otvorena je 24. maja 1973. pod starim, poznatim nazivom – Pionir, a sadašnje ime nosi od 23. februara 2016. godine u slavu poznatog košarkaša i trenera.

JOŠ SPORTA:

Ne možeš protiv glave: Ronaldo tvrdoglav, želi da igra u Amsterdamu!

Mijailović odgovorio Čoviću: "Partizan je klub koji gleda u svoje dvorište"

Mediji javljaju: PSŽ krenuo u lov na Jovića?

Uspešno operisan Duško Vujošević!