U Rusiji niko ništa ne zna o saradnji sa crno-belima. Pokrenuta kampanja među političarima da se državne kompanije ne razbacuju milionima za profesionalne sportske klubove

CRNO-BELI BEZ KOŠEVA, RASVETE I KLIME: Šta koči Gasprom da investira u Partizan?

> 08:04

Posle lepih vesti, 24 sata kasnije crno-bele je na večernjem treningu sačekalo neprijatno iznenađenje. Neko iz uprave dvorane "Pionir" je odlučio da sa parketa skloni koševe, a da u dvorani ne bude ni rasvete, a ni klime, prenose Novosti.

- Pokušao sam tokom dana da proverim verodostojnost informacije o ulaganju ruskog "Gasproma“ u naš košarkaški klub. Istina je da tu ima indicija da bi Rusi mogli da postanu vlasnici Partizana, ali izgleda da je do realizacije ovakvog ugovora dug put. Mi već imamo sjajnu saradnju sa ljudima iz Naftne industrije Srbije, i ja bih naravno bio srećan kada bi "Gasprom“ ulagao u Partizan bar onoliko koliko u fudbalski klub Crvena zvezda - rekao je Vujošević.

Od stalnog dopisnika MOSKVA

"TAJNA" koju je srpskim novinarima otkrio proslavljeni trener Duško Vujošević da ruski gigant "Gasprom" hoće da kupi 50 posto KK Partizan, u Moskvi su doživeli kao njegovu želju, pa nijedan ovdašnji medij o tome nije pisao.

"Gasprom" je sponzor FK Zenit iz Sankt Peterburga, odakle je sva ruska politička vrhuška. Mnogi klubovi su zainteresovani da dobijaju pomoć od ruskog gasnog giganta koji je, uzgred rečeno, bio sponzor Lige šampiona.

Dva problema otežavaju Partizanu da zainteresuje "Gasprom" da mu bude sponzor, osim ako imaju jaku vezu u Kremlju. Prvo, ove godine Partizan ne igra u Evroligi, pa je i reklama koju bi nosio manje efikasna. Drugo, u Rusiji je već bila pokrenuta kampanja među ruskim političarima, o čemu su "Novosti" pisale, da se državne kompanije ne razbacuju milionima za profesionalne sportske klubove gde stranci zarađuju ogromne pare, nego da se novac troši na masovni sport.

Izvor: novosti.rs/sportal.rs