Istraga o tokovima novca u našim najvećim košarkaškim klubovima je počela još pre dva meseca, a intezivirana je pre 15 dana

POLICIJA U PARTIZANU I ZVEZDI: Pare od Bogdanovića na privatnim računima!

> 09:54

Zbog sumnjivog poslovanja košarakaški klubovi Partizan ali i Crvena Zvezda se nalaze na udaru policije i istražnih organa, otkriva Alo.

Prema prvim rezultatima postoje indicije da je sporno nekoliko transfera Partizanovih igrača koji su se otisnuli u inostranstvo.
Poslednji u nizu je trasnfer Bogdana Bogdanovića u Fenerbahče, koji je iznosio 1,3 miliona evra. Od te cifre 20 odsto bi trebalo da ode u ruke menadžera koji su prilikom Bogdanovog dolaska iz Žitko Basketa platili 65 odsto obeštećenja. Ostalih 80 odsto bi trebalo da dođe u Partizan u dve rate.

Alo piše da policija ima određene tragove da je Partizan poslovao preko privatnih firmi, odnosno da se taj novac nije slivao u klupsku kasu već je završavao na privatnim računima. Inspektori od skora češljaju i poslovanje Crvene Zvezde.

Nedavno je i premijer Aleksandar Vučić rekao da je novac od transfera naših košarkaških klubova završavao na računima privatnih firmi za tobože pružene usluge.

Ni Partizan ni Zvezda ne žele da komentarišu ovu situaciju.

Dragan Tdodorić je novinarima Aloa rekao da pitaju Mlađana Šilobada o pomenutim navodima, ali se ni Šilobad, ni predsednik Predrag Danilović nisu javljali. Kratak komentar je imao i Nebojša Čović:
„Na odmoru sam. Ne znam ništa o tome! Inspektori mogu da proveravaju sve što treba da se proveri“, poručio je Čović.

Podsetimo, policija je češljala i papire u fudbalskim klubovima Crvena zvezda i Partizan, ali rezultati istrage nisu bili objavljeni.

Izvor: mozzartsport.com