Bivši košarkaš Bamberga nije krio zadovoljstvo dolaskom u Crvenu zvezdu. Nemački reprezentativac je sa crveno-belima potpisao dvogodišnji ugovor

CIRBES: Čuo sam mnogo priča o atmosferi kakvu prave navijači

> 18:08

 

On što je bio važan adut srpskog kluba u pregovorima sa nemačkim reprezentativcem jeste činjenica da mu je devojka rodom iz Beograda.

"Zaista volim Beograd. Bio sam ovde već nekoliko puta. Često sam svoj odmor provodio ovde i uvek sam voleo da se vraćam. Dobro znam priču o istoriji košarke u Srbiji i srećan sam što dolazim u takvu sredinu. Crvena zvezda je klub sa verovatno najbogatijom tradicijom u Srbiji, veoma mi je drago što ću biti deo svega toga. Ono što navijačima mogu da obećam je da ću uvek davati sto odsto svojih mogućnosti, jer je to način moje igre. Uvek na terenu dajem sve od sebe za tim, uvek želim da pobedim i zato se trudim da radim sve ono što je najbolje za moju ekipu", rekao je Cirbes.

Dakle, dileme oko prelaska u Zvezdu nije bilo...
"To nije bila teška odluka. Kada vam stigne ponuda takvog kluba kao što je Crvena zvezda, sa tako bogatom istorijom i tradicijom i koji ima fantastične navijače, najbolja stvar koju možete da uradite je da ponudu prihvatite. Mislim da je za mene bila najbolja odluka da dođem ovde. Očekujem da ćemo imati vrlo dobar tim, da ćemo uspeti da za kratko vreme stvorimo dobar timski duh i da će svi moji saigrači imati ogromnu želju da pobede svaki put kada izađu na teren."

Iako još nije igrao pred Delijama, Nemac je dobro upoznat kakvu atmosferu prave Zvezdini navijači.
"Potpuno su fantastični. Znam za rekord koji su Zvezdini navijači oborili prošle sezone. U beogradskoj Areni bilo je preko 24 hiljade ljudi. Čuo sam mnogo priča o tome, da je atmosfera bila neverovatna. Siguran sam da ne mogu ni da zamislim kakav je to ambijent za igranje, ali se nadam da ću i ja nešto slično doživeti u Zvezdinom dresu", poručio je Cirbes i dodao da uveliko radi na učenju srpskog jezika.

Izvor: mozzartssport.com