U novu sezonu Crvena zvezda Telekom ulazi bez nekoliko košarkaša. Međutim, ima i onih koji ostaju u taboru crveno-belih. Da će i u sezoni pred nama za Zvezdu igrati Čarls Dženkins potvrdio je i direktor Crvene zvezde Davor Ristović

ĐENKA OSTAJE: Čarks Dženkins ostaje na Malom Kalemegdanu

> 12:05

- Tu nema ništa sporno, ni neočekivano. Sada definišemo sa njegovim agentima kada će nam se priključiti na pripremama - rekao je Ristović za Novosti i dodao da je angažovanjem Nikole Kalinića i Nemanje Dangubića "zatvorena" pozicija tri.

- Reč je od dva mlada igrača, reprezentativca, koji su bili želje mnogih klubova. Izuzetno smo zadovoljni što su potpisali višegodišnje ugovore. U Zvezdi se sada radi na dovođenju plejmejkera i centra.

- Nismo tim koji u ovom delu prelaznog roka može lako da dovede igrače. Moramo da uskladimo finansijske uslove i želje potencijalnih igrača sa našim mogućnostima. Važni su i ljudski kvaliteti pojačanja, jer imamo grupu mladih i odličnih momaka u timu. Najviše bismo voleli da imamo sve domaće igrače, ali je daleko teže pronaći ih na tim pozicijama - objasnio je Ristović uz potvrdu da su prvom timu priključeni Marko Gudurić, Nikola Čvorović i Đorđe Kaplanović.

Igrači koji su već bili sa prvim timom Zvezde, Vojislav Stojanović, Stefan Lazarević i drugi članovi juniorskog tima koji je osvojio Evroligu od jeseni će biti u FMP-u.

Crveno-beli će pripreme početi 10. avgusta, kada je zakazano okupljenje ekipe, neophodna medicinska testiranja i lekarski pregledi. Za 15. avgust planiran je odlazak na Zlatibor, na bazični deo priprema. Do sada je ugovoreno učešće na dva turnira, u Francuskoj i Turskoj.

Izvor: sportal.rs