Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas izjavio je danas da je Srbija odustala od kandidature za organizaciju Evropskog prvenstva 2015. godine zbog prevelikih troškova

DRAGAN ĐILAS: Odustali smo od kandidature za Evropsko prvenstvo 2015

> 09:13

"Odustali smo od organizacije, za domaćinstvo jedne od grupa je potrebno više od dva miliona evra, a mislim da je to suma preterana za naše uslove. Uradili smo ono što je jedino moguće u ovom trenutku", rekao je Đilas za današnje izdanje Blica.

Za domaćinstvo velikog takmičenja kakvo je Evropsko prvenstvo potrebno je između četiri i šest miliona evra, a za organizaciju takmičenja u jednoj od grupa više od dva miliona. Evropsko prvenstvo 2015. godine trebalo je da se održi u Ukrajini, ali je Košarkaški savez te zemlje odustao zbog nestabilne političke situacije, pa će se turnir najverovatnije održati u Francuskoj.

"Prvenstvo će verovatno uzeti Francuksa, oni će na fudbalskom stadionu da naprave košarkašku halu sa 30.000 mesta, igraće Toni Parker, pa planiraju da od osmine finala sakupe 100.000 ljudi na tribinama, što će im se isplatiti prosečnom cenom karata od 40 evra", rekao je Đilas.