Leo Vesterman, poput zemljaka, Žofrija Lovernja, pismom se oprostio od Partizana

VESTERMAN POPUT LOVERNJA: Partizan je besmrtan i živeće sa još jednim Grobarom!

> 14:59

 

Dosadašnji košarkaš Partizana Leo Vesterman oprostio se danas od crno-belih istakavši da su prethodne dve godine bile neverovatne i da je mnogo naučio tokom boravka u Srbiji.

"Nisam mogao da odem, a da vam ne kažem jedno veliko hvala. Nije se odvijalo kao što je bilo planirano, bilo je uspona i padova, ali, pre svega, dve neverovatne godine, koje sam proveo u Srbiji. Hvala saigračima na svoj podršci koju su mi dali u teškim trenucima i što su mi doneli toliko radosti", napisao je Vesterman u pismu objavljenom na sajtu Partizana.

Vesterman, koji će naredne sezone igrati u francuskom Limožu kao pozajmljeni igrač Barselone, kazao je da je dve godine igrao pred "najboljim navijačima na svetu".

"Oni su mi pomogli da shvatim da Partizan nije samo klub, nego jedna institucija. Veliko hvala što ste mi priuštili da igram sa svojim najboljim prijateljem Žofrijem (Lovernjom), za mene je to bila velika sreća i radost", napisao je francuski košarkaš.

Vesterman se zahvalio i treneru Dušku Vujoševiću.

"Dule, hvala ti što si me gurao u vis, što si toliko radio sa mnom, što si mi omogućio da budem bolji igrač i pre svega čovek. Za sve nas, ti si kao otac", naveo je Vesterman.

Francuski plejmejker se zahvalio i navijačima, koji su omogućili ekipi da igra, kako je kazao, u najluđem ambijentu na svetu.

"Fantastični ste. Hvala vam za sve francuske zastave na tribinama i grobarsku pesmu "Marseljeze" - osetili smo se posebno zbog toga. Hvala predsedniku (Predragu) Daniloviću, trenutak kada je u jedno javnom intervjuu rekao da kada me vidi, on ne vidi stranca, nego jednog Srbina, trenutak je najvećeg priznanja za mene", naveo je Vesterman.

"Partizan je besmrtan i živeće sa još jednim Grobarom! Hvala Srbijo! Partizane, hvala ti", zaključio je Vesterman.