Prema pisanju "Sporta" plejmejker crveno-belih tražio od kluba izmirenje svih dugovanja prema njemu iz prethodne sezone. Bliži je odlasku nego ostanku

NELSON TRAŽI SVOJ NOVAC: Bliži se odlazak!

> 21:27


Po svemu sudeći, bliži se dan rastanka Demarkusa Nelsona (29, 189 cm) i Crvene zvezde Telekom. Iskusni plejmejker, prvi Amerikanac u koji je "povezao" dve sezone u dresu crveno-belih, izvesno će ovog leta promeniti sredinu.

Prema pisanju "Sporta", on je mnogo bliži odlasku nego ostanku u ekipi Dejana Radonjića.
"Američki bek, koji ima ugovornu mogućnost da ostane još godinu u klubu, poslao je pismo klubu u kome traži da mu se isplate sva dugovanja iz prethodne sezone, pa da onda sednu za sto i razgovaraju o nastavku saradnje", iznosi taj list.

Isti izvor konstatuje i da će budžet crveno-belih sledeće takmičarske godine biti značajno manji nego u prethodnoj, što smanjuje mogućnost nastavka saradnje sa momkom rođenim u Ouklandu.
"Teško je očekivati da će crveno-beli imati dovoljno materijalnih sredstava i da isplate bivšeg kapitena Univerziteta Djuk i da ispoštuju obaveze koje bi proistekle u sledećoj sezoni", takođe je navedeno u tekstu.

Nelson je stigao u Zvezdu u septembru 2012, potpisavši jednogodišnji ugovor. U junu 2013. dogovorio je nastavak saradnje, potpisavši ugovor na još jednu godinu, uz opciju "aktivacije" još jedne sezone. U crveno-belom dresu osvojio je dva Kupa Radivoja Koraća, a minule sezone je proglašen najboljim igračem 4. kola Evrolige.

Izvor: mondosport.rs