Srpski skijaši još nisu započeli takmičenje na Igrama u Pjong Čangu

Snažan vetar i temperatura od -18 stepeni odložili spust

> 08:45

Snažan vetar i temperatura od čak -18 stepeni uzrok su zašto se u nedelju ujutru nije vozio olimpijski slalom na igrama u Pjong Čangu. Čelnici trke  odložili su takmičenje na kojem je trebalo da učestvuju i naši skijaši Marko Vukićević i Marko Stevović.

Novi spust je zakazan za četvrtak, 15. februar, tako da je veleslalom za muškarce pomeren za 24 sata i voziće se u petak. Posle višesatnog čekanja, sudije su procenile da je vetar suviše snažan i da predatavlja ozbiljnu opasnost za skijaše koji se stazom dugom tri kilometra spuštaju brzinom i do 150 kilometara na sat. Na startu trke za spust izmereno je minus 18 stepeni Celzijusa (subjektivan osećaj minus 26) sa udarima vetra od 72 kilometra na čas koji su pretili da prevrnu gondole koje je trebalo da prevezu skijaše.

Nemac pobedio rivale, pa vetar i skočio do olimpijskog zlata

Organizatori ne očekuju da će se vreme poboljšati u narednih dan-dva, što znači da je pod znakom pitanja i trka u veleslalomu (ponedeljak, 2.15) za skijašice na kojoj će nastupiti naša Nevena Ignjatović. Veleslalom se vozi na istoj stazi kao i pomenuti odloženi spust.

JOŠ SPORTA:

HAOS U PJONGČANGU - Hakeri zvanični sajt Igara!

Pjaniđani objasnio šta je potrebno da bi se Zvezda pobedila u Beogradu  

Murinjo zna šta mu treba - Stiže defanzivac Monaka!  

Siti nastavlja da troši - Stiže Fred za 44.5 miliona!