Radović oštro: Nemamo kult reprezentacije, neću da igram!

> 11:42

Aleksandar Radović, jedan od najiskusnijih vaterpolista Crne Gore, više ne želi da igra za reprezentaciju.

Kari natrpao 51 poen

Spisak igrača koji odlaze nezadovoljni je sve dućži, jer su pre Radovića kapice skinuli: Darko Brguljan, Nikola Vukčević, Vjekoslav Pasković.

Radović je pred dva dana o svojoj nameri obavestio selektora Vladimira Gojkovića.

"To je moja odluka, a ne hir! Imao sam nekoliko sastanaka sa selektorom, ali nismo ništa rešili. Naše nesuglasice traju još od Olimpijskih igara 2016. godine. Iz poštovanje prema reprezentaciji, državi koju sam predstavljao, saigračima i savezu, ne bih u javnost iznosio detalje, rekao je Aleksandar Radović za "Vijesti". 

Radović kaže da je “prlomio” letos nakon Evropskog prvenstva u Barseloni, ali da se nadao da će se stvari promeniti i da će učestvovati na svojim trećim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. 

Bivši igrač Partizana, Jadrana i Posilipa, ne može da prežali jedan poraz u karijeri. 

"Možda se neko neće složiti, ali - nismo imali, a nemamo ni sada, kult reprezentacije. Morali smo da osvojimo više medalje, imali smo kvalitet za to. Zaista imamo za čime da žalimo, a verujem da je svima u glavama izgubljena bronza na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. kada smo poraženi od Srbije. Do danas nisam pogledao snimak te utakmice, jednostavno ne mogu, ma ni pet minuta. Imali smo dobijen meč, igrali smo verovatno i najbolji vaterpolo. Definitivno najviše žalim za tom medaljom, rekao je Radović".

JOŠ SPORTA:

Zvezda kiksnula prvi put

LŠ: Liverpul je ipak neki drugi nivo!

"Ovde nam je mesto"

Bjelica dabl-dabl