VSS: Nemamo dugove i hoćemo SP u Beogradu

> 15:02

Glavni zaključak današnje konferencije za medije VSS i svakako najvažnija stvar bilo je saopštenje da se više nikome ništa ne duguje i da sada slobodno kreću do nule bez pritisaka.

Delije našle način!

O sportskom delu je naravno pričao Dejan Savić.

"Osvojili smo zlato na Evropskom prvenstvu, što je bio i cilj ove godine. Očekuje nas Svetski kup koji se igra u Berlinu. Na tom takmičenju će igrati momci na koje računamo 2024. godine. Cilj je poznat, a to su OI u Tokiju 2020. godine. Trudićemo se da nastavimo kontinuitet osvajanja, ali svako od narednih takmičenja treba da bude priprema za Olimpijadu. Sledeće godine nas očekuje Svetsko prvestvo i niz takmičenja preko kojih se možemo kvalifikovati za Olimpijske igre. Naš cilj je da to uradimo što pre."

Nemanja Marijan govorio je u funkcionisanju VSS. Ono što je najvažnije jeste da dugova više nema.

"Ono što treba spomenuti je da sada krećemo od nule. To je ozbiljna stvar i jedan veliki napor koji je za o uložen. Vaterpolo više nije sport trenutka, već je prepoznat kao jedan od brendova Srbije. Sada nam je cilj izgradnja novih bazena, koji će biti jedan veliki zalog za budućnost ne samo vaterpola, nego i svih vodenih sportova."

Predsednik VSS, Viktor Jelenić, iskazao je zahvalnost predsedniku republike i obećao rešavanje problem klupskog vaterpola.

"Ono što je najbitnije da sada nemamo dugove. Želeo bih da iskažem zahvalonost predsednku republike, Aleksandru Vučiću, koji nam je mnogo pomogao. I dalje imamo problema sa klubovima, koji se bore, ali i taj problem ćemo uskoro rešiti. Hoćemo da dignemo na noge Partizan, Zvezdu i sve klube u unutrašnjosti države. Želimo jak klupski vaterpolo. Vaterpolisti imaju kontinuitet u osvjanju medalja. Već nekoliko godina unazad se vraćamo sa takmičenja koa prvi, drugi ili treći."

Ono što je ulilo optimizam svim prisutnima svakakako jeste saopštenje o planovima VSS za budućnost. Naime, VSS planira da 2025. u Beogradu organizuje SP u Beogradu. Cilje je da osim vaterpola prestonica Srbije bude domaćin svih vodenih sportova.

JOŠ SPORTA:

Austrijanci "pecnuli" Zvezdu

Mitrović već dobio priznanje

Srbija je sada apsolutni favoriti protiv Grčke

Valensija odredila cenu za Rodriga, Real zanemeo