"Navukli smo se na medalje kao da je droga"

> 21:08

Upravo se završio doček naših zlatnih vaterpolista ispred Skupštine grada. 

Mitrova sapunica gotova - Pao potpis

Pored njih je trebala da se nađe i mlada Olga Danilović ali je ona gradonačelniku Beograda rekla da je ovo njihov trenutak i da za nju tek ima vremena. Srbija je u finalu posle peteraca savladala domaćina Španiju i tako je došla do sedmog zlata na šampionatu Starog kontinenta. 

Ipsred Skupštine su na balkonu izašli članovi stručnog štaba, selektor Dejan Savić, i njegovih 13 veličanstvenih: Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nemanja Vico, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Branislav Mitrović.

Orilo se na Balkonu "Ko je najbolji?" dok su navijači uzvraćali sa "Srbija"

Selektor Dejan Savić je izašao i kratko rekao: "Hvala vam, divni ste, naklon do poda"

Navijačima se obratio Filip Filipović: 

"Dobro veče Beograde i Srbijo! Pre svega da se zahvalimo i poklonimo momcima i stručnom štabu, ovim divnim ljudima koji su zaslužni za ovaj trijumf. Hvala vam svima koji ste došli i obećavam da ćemo dati sve od sebe da se vidimo još koji put". Pokazali smo koliko vredimo. Ljudi moramo da stisnemo, da od prvog momenta dokažemo da znaju na šta su udarili. Živela Srbije!."

A onda je za RTS dodao: 

Mislim da su se stvorili uslovi da ovo bude realno, da svaka granica bude pomerena unapred. Hvala državi i ljudima koji nas prate i veruju u nas. Uspeli smo da pokažemo da možemo da ostvarimo uspehe. Hvala ljudima koji su došli, njima najveća zahvalnost, ali i celoj Srbi. Mislim da smo se na najbolji način odužili. Mi uglavnom pričamo kroz vodu."

Nakon toga mu se pridružio i Andrija Prlainović koji je rekao da ova zlatna medalja jednostavno nema cenu. 

"Dobro je što smo osvojili četvrto zlato kako bi Đurđa (ćerka) mogla da bude ovde. Kada vidimo koliko smo usrećili narod, onda to nema cenu. Osećaj koji se ne može opisati. Nadam se da će biti još povoda za ovakva slavlja. Jako smo lepo slavili, pogotovo sa ovim momcima. Mi smo braća. Ovo je neverovatan osećaj. Lepo je biti ovde, kao droga, navikli smo da budemo ovde, naravno šalim se. Hvala svim ljudim koji su došli, a i onima koji su nam podržavali širom sveta."

Stefan Mitrović je sjajno branio u Španiji i kao neko ko je u reprezentaciji poznat kao "pisac" imao je interesantnu izjavu i za RTS je rekao da je Split bio prelomni trenutak za ovu generaciju. 

"Verujem da je poraz od Hrvatske i Italije na finalnom turniru EL u Splitu bio prelomni trenutak. Tada smo shvatili da moramo nešto da promenimo, ako želimo da pobedimo. Taj momenat je jako bitan za nas i našu budućnost. Opet smo počeli da igramo jedan za drugog i to su neke stvari koje ovoj ekipi donosi uspeh. Ovaj uspeh je pokazao da imamo kvalitet i kada smo dovoljno motivisani, stvarno smo najbolji", rekao je Mitrović za RTS.

Na kraju je Duško Pijetlović poentirao:

"Navikli smo narod da donosimo medalje, navukli smo se kao da je droga. Ovi momci su posebni, imamo posebnu hemiju i kako je Ćuk rekao, mi smo braća."

JOŠ SPORTA:

Novi Pazar se proamerikanizovao - stigao još jedan Amerikanac

Održana Skupština - Đukić neuništiv

U Morači će biti još bučnije (FOTO)

Danilović: Okrećem se profesionalnim