Novak: Moramo svi da snosimo posledice

> 12:25

Novak Đoković rekao je posle poraza od Kevina Andersona da svi, igrači i sudije, moraju da snose posledice za svoje postupke na terenu.

Filipović: Uskoro se vraćam u Partizan

Aludirajući na sutiaciju koja se dogodila na US Openu kada je Serena Vilijams napravila incident.

"Svi oni su ljudska bića. Moramo da razumemo da ne mogu uvek biti na najboljem nivou",rekao je Novak, a potom i dodao: 

"Ali, naravno moram da stanem na stranu igrača. Potpuno sam saglasan sa sudijama kada kažu ako napravimo neke greške, verbalno prekršimo neka pravila, ili polomimo reket, da dobijamo upozorenje, budemo kažnjavani. Igrači isto govore da bi sudije trebalo da budu odgovorne za svoje postupke i budu kažnjene, ako naprave veliku grešku koja potpuno preokrene tok meča". 

Podsećamo, sudija Mohamed Lajanija je direktno na meču motivisao Kirjosa i govorio mu da nastavi meč, dok je Serena Vilijams bila u velikom sukobu sa Karlosom Ramosom. 

"Takođe moram da osećam empatiju prema sudijama i da ih razumem. Oni su uvek u poziciji između dva igrača... Bio sam deo take uzavrele situacije, razmenio nekoliko reči sa sudijom. Nekada osećate da odluka nije onakva kakva bi trebalo da bude, ne kažem da nisam grešio u prošlosti, ali sam nekada bio i u pravu. Mislim da svi moramo da budemo odgovorni za svoje postupke", kazao je Novak. 

Novinari su potom saopštili Đokoviću da je Lajani kažnjen tako što neće suditi naredna dva turnira na ATP turu. 

"Možda je malo previše, ali je dobro znati da će svako snositi posledice za ono što radi. Igrači su sigurno zadovoljni što postoje kazne i za sudije, jer to znači da se sistem vodi računa o obe strane. Volim Lajanija, i žao mi je što se našao u ovoj poziciji", rekao je Đoković.

JOŠ SPORTA:

Novak ima novog trenera

Salah obradovao navijača

Maurico Sari čudotovorac

Batu muče zadnji vezni