Đoković: Konstantnost i servis – toga ranije nije bilo

> 13:16

Novaka Đokovića su povrede sprečavale da se vrati na stari nivo, ali sada deluje da je tome došao kraj.

Imamo novog najskupljeg golmana svih vremena!

Doživljavao je zaista jako neočkivane poraze od nižerazrednih tenisera, ali je od sezone na travi sve krenulo uzlaznom putanjom. Sada deluje da je "onaj stari Novak".

Mislim da je to konstantnost. Ako bih morao da izaberem jedan udarac, verovatno bi to bio servis. Servirao sam veoma dobro na Vimbldonu, na najbržoj podlozi u našem sportu gde veći deo taktike zavisi od toga koliko ste precizni i dobri kod početnog udarca. Taj deo igre je bio izuzetno dobar, posebno protiv Nadala kada mi je bilo potrebno u polufinalu i Kevina u finalu. Radio sam mnogo na servisu, ali moram da kažem da sam ukupnu konstantnost podigao jer to nisam imao nekoliko meseci posle povrede. Mučio sam se da odigram dobro dva-tri meča zaredom. To se promenilo", rekao je Đoković u Torontu.

Loši dani su iza njega.

"Frustrirajuće je kada igrate tako dobro sedam ili osam godina i znate da nam tom nivou niste mesecima. Radio sam naporno, možda i najviše u životu, ali nisam mogao da dođem do željene igre"

Prvo je pobedio Nadala u polufinalu, a kasnije je osvojio i Vimbldon. Deluje da se vratio.

"Nismo više tinejdžeri i obojica smo veoma zadovoljni što možemo da igramo na ovom nivou. Rafa, koji je zasluženo na prvom mestu na ATP listi, uvek je najveći izazov u našem sportu, posebno na šljaci. Polufinale Vimbldona je bio jedan od najboljih i najuzbudljivijih mečeva čiji sam bio deo. To nije neobično sa Nadalom, mnoge takve smo imali u prošlosti. Jedan od onih mečeva koji je bio toliko izjednačen da je mogao da ode na obe strane. Do poslednjeg poena nisam znao da li ću uspeti da pobedim, nadao sam se, ali nisam bio siguran. Jedan od mečeva koje nikada neću zaboraviti"

Želi da osvoji US Open, a masteri koji prethodne poslednjem Gren Slemu u sezoni će služiti kao neka vrsta pripreme, a naravno, nije na odmet i da se osvoji koji trofej.

"Optimističan sam uvek kada idem na turnire na kojima se mnogo očekuje od mene. Sada je drugačije, jer već imam Gren slem titulu ove sezone. Tvrda podloga je uvek bila dobra za mene, na njoj sam ostvario nejviše uspeha. Uveren sam da će biti dobro i ove godine", zaključio je Novak.

Đoković od 17 časova igra meč drugog kola na turiniru u Toronu protiv domaćeg igrača Pitera Polanskim.

JOŠ SPORTA:

Pogba se dogovrio sa Barsom - sledi "rat" sa Murinjom

"Sergej je bolji od Pogbe i vredi više od njega"

Vazura: Pojačanja zavise od struke, odlasci od ponuda

Bata: Da konsolidujemo redove