Novak je klasa za Nišikorija!

> 17:10

Srpski teniser je savladao Nišikorija rezultatom 3:1 (6:3, 3:6, 6:2, 6:2) u setovima i tako se plasirao u polufinale gde čeka boljeg iz duela Del Potro - Nadal.

Zvezdi se otvara put

Novak će već u četvrtom gemu prvog seta napravio brejk, ali je Nišikori vrlo brzo uspeo da neutrališe to vođstvo našeg tenisera. U osmom gemu je još jednom uspeo da stekne brejk prednosti i set rutinski privede kraju.

Na početku drugog seta imao je dve sjajne prilike da stekne veliku prednost. Ali, propustio je brejk loptu u prvom, a onda i još tri u trećem gemu. To je Nišikori iskoristio i uspeo da pobede sa 4:1 i na kraju je uspeo stečenu prednost da sačuva i izjednači u setovima.

U trećem se ravnopravna borba vodila u prvih pet gemova, a onda Đoković ''dodaje gas'', dobija tri vezana gema, uz dva brejka i ponovo dolazi u vođstvo u setovima.

Četvrti, i ispostaviće se poslednji set, počeo je brejkom Japanca, ali je Novak već u narednom gemu uspeo da anulira prednost protivnika. Potom Novak uvlači Nišikorija u svoju mašinu i prosto je samleo Japanca. Na kraju je Đoković slavio sa 6:2.

U polufinalu Vimbldona, Novak će igrati protiv pobednika iz duela Del Potro - Nadal.

JOŠ SPORTA:

Teo ostaje u Klipersima

NAPAD ZMAJEVA SVE OPASNIJI – NOVO POJAČANJE ALEKSANDAR JEVTIĆ

FIFA ''zažmurila'' na optužbe za korupciju, funkcioner HNS bodriće Hrvatsku i protiv Engleske

Jedan nadimak menja sve - bura u Parizu!