Đoković u Beogradu: "Nivo samopouzdanja je niži od onoga na koji sam navikao"

> 14:13

Đoković u razgovoru sa novinarima u Beogradu.

Povratak Karija za novu pobedu nad Pelikansima


"Verujem u sebe, uvek sam. Zbog toga sam dostigao teniske visine i uspeo da ostvarim sve svoje snove. To je suština svega, svih nas, ne samo sportista, da postignemo ono što drugi misle da je nemoguće. Plamen strasti u sportu nije utihnuo u meni, vera postoji, a samopouzdanje je nešto drugo i to se stiče vremenom i rezultatima. Nisam ih imao i nivo samopouzdanja je niži od onoga na koji sam navikao" rekao je nekad najbolji teniser sveta.

Djoković se u Beogradu sprema za nastavak sezone i turnir u Madridu, i druge na šljaci do Otvorenog prvenstva Francuske.

"Očekivanja su drugačija s obzirom na prošlu godinu. Godinama sam imao najviša očekivanja i sve osim finala je nekako bio neuspeh. Nažalost, poslednjih godinu dana je bilo mnogo rezultatskih oscilacija i problema sa laktom, što deluje da je rešeno u poslednjih mesec dana", kazao je on.

Nole je prokomentarisao i povredu lakta: "U poslednjih godinu dana lakat je mnogo kompromitovao moju igru i pristup treninzima. Bilo je mnogo stvari koje su uticale na tok koji je bio besprekoran sedam-osam godina. Rezultati su bili dobri jer smo formu tempirali za najveće turnire. Bilo je mnogo snalaženja u poslednjih godinu dana"

Nije želeo da daje odgovore vezane za njegovu ishranu i dodao je da u poslednje dve godine ne čita vesti.