Mijat objasnio razliku između Hrvatske i Srbije

> 13:11

I dok u Hrvatskoj danas vlada totalna fudbalska euforija zbog plasmana njihovog nacionalnog tima u današnje (17h) finale Svetskog prvenstva protiv Francuske, kod nas u Srbiji se i dalje polemiše da li je i sam plasman na Mundijal bio uspeh.

Ovo će Delić poručiti svojim igračima pred finale!

Mijatović je za "Novosti" pokušao da napravi paralelu između naše reprezentacije i reprezentacije Hrvatske. Već u uvodnom delu je obrazložio suštinu da je "Hrvatska je želela istorijski uspeh, maštala o njemu, a mi...?"

'Da, Hrvatska je htela ovo, znala je šta hoće od samog dolaska na SP. I kad su primili gol protiv Engleske znali su šta rade, šta žele. Pa, vratili su Kalinića sa Mundijala zbog nediscipline, što verujem niko ne bi uradio. Sve je bilo podređeno timu, jer uz kvalitetan igrački kadar moraš da imaš timski duh. Uz taj njihov izraženi nacionalni naboj, sklopile su se kockice za uspeh. Srbija je na SP došla sa velikim hendikepom, jer osam godina nije bila na velikom takmičenju, a čini mi se i bez većih ambicija, jer su bili zadovoljni samim plasmanom. To može da se opravda samo činjenicom da dugo niste bili na SP, ali kad već odete, morate da uradite najviše što možete."

On smatra da su na naš nacionalni tim negativno uticale i neke vanfudbalske stvari, poput provokacija Šaćirija, Džake, na koje naši igrači nisu ostali imuni. Dok su Hrvati sve svoje individue koji su na Mundijali došli a da nisu bili svesni šta znači reprezentativni grb odmah odstrali. Primer Nikole Kalinića na to ukazuje.

Takođe, je stavio akcenat i na status Sergeja Milinković-Savića.

'Dečko nije bio pozivan u kvalifikacijama, a onda su mu natovarili neverovatan pritisak, da sve zavisi od njega. On to, očekivano, nije mogao da izdrži. Ne treba praviti euforiju bez pokrića. Sergej je izuzetno talentovan, pominju se basnoslovne cifre za njega. On tek treba da formira karijeru, jer je na početku. Od njega Srbija može nešto da očekuje u budućnosti!"

Proslavljeni fudbaler ne smatra da je promena selektora pred Mundijal bila inicijalna kapisla za neuspeh.

Hrvati su postavili relativno nepoznatog Dalića pred baraž, pa su u finalu. Koliko god trener danas znači u fudbalu, sve je do igrača, njihove posvećenosti i želje da se stvori jak tim. Da se takmiče. I zato Hrvatima treba čestitati na uspehu.''

 

JOŠ SPORTA:

Zvanično - Vest Hem angažovao sedmo pojačanje

Evo kako Vimbldon najavljuje današnje finale!

Ogromne pare dobijaju finalisti Mundijala

Murinjo sprema pakleni finiš prelaznog roka