Vrsaljko: Igraću i sa jednom nogom!

> 18:19

FIFA ipak neće kazniti Domagoja Vidu, ali šta će Hrvati ako Vrsaljko ne bude igrao?!

Partizan u Nikšić nije poveo dvojicu startera!

Prvi desni bek "Vatrenih" povredio je koleno na utakmici protiv Rusije.

Iako je u prvi mah delovalo da je za njega mundijal završen, on tako ne misli.

"U prvom produžetku osetio sam veći zamor u tom kolenu, nešto čudno sam osetio.. Kada sam došao do aut-linije odlučili smo, u razgovoru s doktorima, da napustim igru. Nije ništa strašno, ali smeta. Igramo polufinale Mundijala - i igram jednom nogom igram ako treba", kazao je Vrsaljko uz poruku da je ipak sve na doktorima.

Hrvatska je prethodne runde prošla nakon bolje izvođenja jedanaesteraca. Međutim, treba napomenenuti da se i Danska i Rusija daleko nekvalitetnije reprezentaciju u odnosu na Englesku, koja je naredni rival komšijama.

"Dobro igraju, organizovani su, fizički moćni. Ali i mi smo svesni svojih kvaliteta. Imaju i oni svoje mane koje ćemo mi nastojati iskoristiti. Biće to dugih 120 minuta ili 90 minuta, ali kažem samopouzdanje je veliko sada kada smo u polufinalu. Suludo je pitanje kako ćemo izaći na teren i postavit se, treba dati sve. Mi predstavljamo svoju domovinu i nema stajanja"

Mediji i javnost već nekoliko nedelja provlači tezu da ova generacija "Vaternih" može da ponovi onaj uspeh generacije iz 1998. godine ili bude čak bolja od te.

"Treba i malo sreće da te pogodi rezulatat. Najlakše je pričati da ova reprezentacija ima potencijal kao i ona 1998, ali treba to napraviti. Nije nimalo lako. Mnogo je kvalitetnih reprezentacija pa su ispale, a ovo SP je teško i time ovaj naš rezultat ima još veće značenje", zaključuje on.

Hrvatska i Engleska će utakmicu za prolazak u finale odigrati sutra od 20 časova.

JOŠ SPORTA:

Novak vs Nišikori, evo kada i gde

Još jedna ''bomba'', Zvezda ima ''novog Luku Modrića''?

KRAJ SE NAZIRE

Đukić: Nadam se da smo naučili lekciju sa Mundijala