Paulo Gerero će igrati na Svetskom prvenstvu u Rusiji

FIFA popustila, kapiten Perua na Mundijalu, pio je „samo“ čaj od koke

> 21:28

Kapiten reprezentacije Perua Paulo Gerero ipak će igrati na Svetskom prvenstvu u Rusiji jer mu je FIFA prepolovila kaznu od godinu dana van fudbala. Napadaču brazilskog Flamenga je na doping testu 5. oktobra posle utakmice protiv Argentine ustanovljeno je da je koristio kokain zbog čega je suspendovan godinu dana. FIFA je kasnije ublažila kaznu što znači da se vraća na teren 4. maja sledeće godine, samo 41 dan pre početka Mundijala. Ova vest obradovala je Gerera, koji je od početka demantovao da je koristio nedozvoljene suspstance.

- Nikada u životu nisam uzeo drogu, narušen mi je ugled. U Peruu je popularan čaj od koke i svuda može da se pije, pa i u hotelu gde je bila reprezentacija. Pio sam crni čaj sa limunom, nisam lud da uzimam kokain - rekao je Gerero posle suspenzije.

Gerero je postigao pet golova u južnoameričkim kvalifikacijama i dao veliki doprinos plasmanu Perua na Mundijal posle 36 godina, uprkos tome što zbog kazne nije igrao u baražu protiv Novog Zelanda. Selekcija Perua na šampionatu u Rusiji igraće u grupi C sa Francuskom, Australijom i Danskom.

JOŠ SPORTA: 

Kutinjo u Barseloni - Da li je konačno sve gotovo?

Velika zimska rekonstrukcija u Partizanu - Evo ko je slobodan da ode!

Puca bomba na Ostrvu - Murinjo obija banku kako bi doveo fenomenalnog fudbalera!

Novakov povratak na teren na izuzetno neobičnom turniru!