Svetsko prvenstvo u Rusiji

Da li je Srbija zaslužila plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji?

> 13:45

Reprezentacija Srbije je izborila plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji koje će se održati naredne godine, kao prvoplasirana reprezentacija iz kvalifikacione grupe D, u kojoj su još osim naše selekcije igrale ekipe Velsa, Republike Irske, Austrije, Albanije, Gruzije i Moldavije. Neko bi rekao po imenima laka grupa, ali tako je delovalo samo na papiru.

Naša selekcija je u ovaj kvalifikacioni ciklus ušla u izuzetno lošoj atmosferi koja je okruživala srpski fudbal. Imalo je zasluga za to i na našoj A selekciji, koja nije uspevala da odbrani renome koji su stvarali pojedinci koji su je činili na terenima širom Evrope u svojim klubovima. Dobro se sećamo kišne noći, i duela sa Irskom u beogradu na samom startu kvalifikacija, poluprazne Marakane, i ovacija sa nje upućene Dušanu Tadiću koji je pokazivao svoj raskošni potencijal.

Već tada se dalo naslutiti da Svetsko prvenstvo u Rusiji i nije samo san već da postoji i šansa da se naša reprezentacija plasira na završno takmičenje najboljih svetskih reprezentacija, i to po prvi put nakon osam godina, i od plasmana na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Moramo priznati i biti realni, kako je vreme odmicalo naš tim nije igrao onoliko dobro koliko je to činio na samom startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Posebno se to videlo u duelu sa Velsom u Beogradu, kada naš tim i definitivno nije bio bolji u tom duelu. Srećom, "Orlovi" su bili odlični kada je to bilo najpotrebnije a kvalifikacije su prelomili duelom sa Irskom u Dablinu, kada je praktično sve stavljeno pred svršen čin.

Po medijima se isticalo i da nam je grupa loša, ali zaista ne bi trebalo potcenjivati ekipe poput Velsa, Austrije ili republike Irske, koje su igrale na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, dok smo mi to imali prilike samo da gledamo preko malih ekrana.

Da li je Muslin trebalo da povede ekipu na Svetsko prvenstvo u Rusiji?

Nesumnjivo da je loše to što ekipu ne vodi selektor koji nas je i odveo na Svetsko prvenstvo u Rusiji, pogotovo nakon medijskih natpisa da nas je odbilo nekoliko zaista eminentnih imena, poput Dragana Stojkovića ili Slaviše Jokanovića, ali nakon svega možda najbolje o svemu i govori zadovoljstvo naših igrača, koji listom ističu da je sadašnji VD selektora Mladen Krstajić prava osoba za tu dužnost.

Ne znamo šta se dešavalo iza kulisa, ali konačno za tu odluku su preuzeli odgovornost Goran Bunjevčević i Slaviša Kokeza, koji će valjda znati šta im je činiti ako se ta odluka ispostavi kao loša.

Dakle da zaključimo, naša reprezentacija je apsolutno zasluženo ostvarila plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, ali je na njima da sada dodatnim radom opravdaju plasman i tamo pokažu da su se pravom našli na tako velikom takmičenju, kako bi smo u novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ušli sa dozom optimizma, za razliku od ovog u koji smo ušli sa dozom pesimizma.

PIŠE: Vladimir Danilović

JOŠ SPORTA: 

Tresla se gora rodio se miš - FK Novi Pazar pretnjama prikriva situaciju u klubu!

Muta Nikolić i ''Grof'' Božović zajedno u provodu! (VIDEO)

Zvezda radi punom parom - Mrkela potvrdio pregovore

Pirlo rekao kraj ali Peruanci mu nude ugovor iz snova?