Svilar odjavio Srbiju: Neka, mi imamo Marka!

> 17:53

Razgovor nije prošao onako kako su se naši čelnici nadali. 

Prvi letnji posao završen - Ernendez od 80 miliona!

Pozitivan rezultat u Lisabonu i 1:1. Ipak, nije se naša posada vratila potpuno srećna. U drugom planu posete srpske ekspedicije Lisabonu nekako se sakrio sastanak sa supertalentovanim golmanom Miletom Svilarom, koga vodeći ljudi Fudbalskog saveza Srbije mesecima unazad pokušavaju da ubede da obuče dres Orlova i postane jedna od glavnih karika na gol crti u budućnosti. Ali, taj razgovor nije završen sa očekivanim ishodom. 

NE. 

Pouzdani portugalski dnevnik A Bola, prenosi da je uoči meča sa Portugalom došlo do razgovora sa Miletom Svilarom i da je odgovor mladog golmana bio odričan. 

Razlog zašto je Svilar odbio ponudu Srbije, odnosno odlučio da sa konačnom odlukom ipak sačeka još malo, leži u ličnoj nadi da će uskoro dobiti poziv Roberta Martineza za A selekciju Belgije. Podsetimo, Mile Svilar je sin nekadašnjeg srpskog golmana i reprezentativca Jugoslavije Ratka Svilara, ali je 1999. godine rođen u Antverpenu. Samim tim ima dvojno državljanstvo – belgijsko i srpsko. 

Nije tajna, belgijski Savez je takođe izrazio veliko interesovanje za Svilara, mada je u startu jasno da bi pod zastavom Crvenih đavola imao znatno jaču konkurenciju na golu – od Kurtoe, preko Kastelsa, do Minjolea... U Srbiji bi mu, opet, rivali bili fantastični Marko Dmitrović, te talentovani Predrag Rajković, a možda čak i Vladimir Stojković, ako bude opet pozvan u nacionalni tim. 

Kako je objašnjeno, Svilar je čelnicima FSS nagovestio da mu je u ovom trenutku najvažnije da brani standardno u prvom timu Benfike i da mu je klupska karijera zasad na prvom mestu. 

Zaključak: Dobili smo dobrog golmana u vidu Marka Dmitrovića tako da ako Svilar neće, ima ko hoće!

JOŠ SPORTA:

Milošević dobija ugovor na četiri godine!

Pešić krade Radonjićev biser iz NBA!

Došao u Partizan kao veliko pojačanje a sad vozi taksi (FOTO)

Haverc zvezda prelaznog roka, Bajern zagrizao - 75.000.000 miliona u igri!