Brinjone najbolja, Nevena jedanaesta!

> 20:24

Italijanka Federika Brinjone ostvarila je i devetu pobedu u Svetskom kupu, pošto je trijumfovala u alpskoj kombinaciji u Kran Montani. Kragujevčanka Nevena Ignjatović zauzela je sjajno 11. mesto i ostvarila drugi najbolji rezultat na trkama Svetskog kupa, u istoriji srpskog skijanja.

Brinjone je slavila i treći put u poslednje tri godine u kombinacijskoj trci u Kran Montani, sa ukupnim vremenom od 2 minuta, 15 sekundi i 20 stotinki. Vodila je posle spusta, da bi u drugoj vožnji skijala dovoljno dobro da upiše vrednu pobedu.

Drugoplasiranu Kanađanku Roni Remi, koja je bila najbrža u slalomu, nadmašila je za 38 stotinki (2:15,58), dok je trećeplasirana Vendi Holdenerzaostala sekundu i 4 stotinke (2:16,24).

Nevena Ignjatović, koja je posle spusta zauzimala 25. mesto, drugim najboljim rezultatom u slalomu, napredovala je za 14 pozicija. Sa ukupnim rezultatom 2:17,27, zauzela je 11. mesto, za šta je „nagrađena” sa 24 boda u Svetskom kupu.

Presrećna sam današnjim ostvarenjem, 11. mesto je nagrada za tešku sezonu, punu muka, sa znatno manjim finansijama u odnosu na neke prethodne. Ipak, ostvarili smo još jedan istorijski rezultat, drugi najbolji za srpsko skijanje, posle prošlogodišnjeg šestog mesta u Lencerhajdu. Trka je bila teška, naročito spust, u uslovima koji su bili problematični, na mekanoj stazi. U slalomu sam uspela puno toga da nadoknadim, imala drugo vreme dana i srećna sam što forma dolazi, iako se bližimo kraju sezone. Hvala svima koji su verovali u mene, jer je iza nas sezona puna teškoća”, rekla je Nevena za „Sport Klub”.

Nevena je priznala da je bilo prelepo sedeti u „stolici za slikanje” namenjenoj vodećoj takmičarki na trci:

Prvi put sam imala priliku da osetim nešto slično, kako je to voditi u trci Svetskog kupa. I da budem iskrena, baš sam se iznervirala kad me je nadmašila Nemica Dorš, mada je odskijala sjajan slalom. Sve u svemu, bio je to još jedan prelep dan u Kran Montani”, pričala je Ignjatovićeva.

Amerikanka Mikela Šifrin je i dalje vodeća u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 1794 bodovaa, drugoplasirana Petra Vlhova osvojila je 1075, a trećeplasirana Vendi Holdener 843. Pobednica prve i jedine ovosezonske kombinacije, Italijanka Federika Brinjone, skočila je na šesto mesto, sa 632 osvojena boda. Nevena Ignjatović je 91. sa 24 boda.