Panturo nezaustavljiv!

> 16:59

Francuski skijaš Aleksi Panturo peti put u karijeri osvojio je mali Kristalni globus u alpskoj kombinaciji.

Srpski Ajntraht na Inter, Dinamo na Benfiku!

Panturo je dominaciju u ovoj disciplini u Svetskom kupu potvrdio pobedom u bugarskom skijalištu Bansku, 11 dana nakon što je osvojio titulu prvaka sveta u istoj disciplini u Oreu.

Francuz je bio treći posle prve vožnje u veleslalomu, ali je sve nadoknadio u svojoj jačoj disciplini slalomu i slavio ispred Marsela Hiršera i Stefana Hadalina ukupnim vremenom 1:55,55 minuta.

Panturo je petim trijumfom u kombinaciji (prva dva Globusa je podelio sa Ivicom Kostelićem) se izjednačio sa rekorderom discipline Ćetilom Andreom Omotom. Vodeći u generalnom poretku Svetskog kupa Hiršer je zasotao 0,68 sekundi, a Slovenac Hadalin 0,69s. 

Hiršer se drugim mestom u Banskom dodatno učvrstio u poretku SK sa 460 bodova prednosti u odnosu na Panturoa, dok je treći Norvežanin Henrik Kristofersen sa 160 bodova iza Francuza. 

Dan u bugarskom skijalištu je pokvario težak pad Marka Švarca nakon nezgodnog doskoka tokom superveleslaloma, zbog čega nije nastupio u slalomu. U subotu je u Banskom na programu trka superveleslaloma, šesta u sezoni.

JOŠ SPORTA:

Idol ostaje idol - Majstor iz Banje Luke napravio čudesnu tetovažu Dražena

Gde je naš srpski prijatelj?

Ništa od pomirenja - Milivojević se ne vraća!

Ispovest Maksija Lopeza: "Bio je rođendan mog najmlađeg sina, Ikardi je prekinuo poziv. Kakav dijalog da imate sa takvom osobom?"