JEDAN DAN U ŽIVOTU: Fudbal na koledžu

> 11:49

IME: ADRIA BESO

KOLEDŽ: UNIVERSITY OF CONNECTICUT

Zovem se Adria Beso i diplomac sam na University of Connecticut. Jesen 2014. godine je bila moja poslednja sezona igranja fudbala za University of Connecticut, ali kako se moja karijera na koledžu završila, moja karijera profesionalnog igrača je tek počinjala.

Hteo bih da, u nekoliko minuta, opišem jedan tipičan dan jednog studenta-sportiste.

06:30 – Alarm za buđenje se oglašava. Otvaram oči, ustajem, brijem se i tuširam, presvlačim u odeću za trčanje i krećem prema teretani mog tima. Na satu je 06:55 u trenutku kad stižem na trening. Unutra se srećem sa svojim saigračima, potom stižu treneri i trening počinje.

08:00 – Posle teretane se vraćam u sobu, kako bih se istuširao i presvukao u standardnu odevnu kombinaciju: trenerku i našu crnu Adidas duksericu. U 08:30 se uputim ka jednom od 7 kafića na doručak.

09:00 – Posle doručka prošetam do kampusa na čas koji počinje u 9h. Sedim u prvim redovima, koncentrišem se, učim. Shvatam važnost mog obrazovanja i znam zašto sam ovde. Trudim se da razgovaram sa svakim profesorom pre ili posle časa kako bih uspostavio odnos s njima. Želim njihovu podršku i njihovo razumevanje. Časovi dobro teku i obično se završavaju oko 12:30.

12:30 – Vreme za ručak. Ne mogu da naglasim koliko odličnih opcija ima što se hrane tiče. Moj omiljeni izbor je Gordon’s Salad Bar.

13:30 – Posle ručka se, sa svojim saigračima, uputim ka fudbalskom stadionu. Dajem sve od sebe, jer želim da budem najbolji; želim da postignem mnogo, želim da budem uspešan, a moji saigrači žele da pobedimo. Posle treninga, provedem neko vreme na masaži u Centru za sportsku medicinu, a onda se tim sastaje sa sportskim psihologom kako bi analizirao utakmice koje se igraju te nedelje.

18:00 – Vraćam se kući, tuširam, presvlačim i počinjem da učim. Oko 19h razgovaram sa trenerom o svom unosu kalorija. Potrebno mi je više energije i snage, pa se sastavlja nutritivni paket za mene. Večera je u 19:30. Jedem, smejem se malo i provodim vreme sa drugim sportistima.

22:00 – Spremam se za spavanje. Podesim alarm za buđenje i unapred se radujem narednom danu. Srešću se sa ostatkom tima na Katedri za sport pre nego što se zaputimo na aerodrom, odakle putujemo na mečeve koje igramo u Kaliforniji.

Sport na američkom koledžu je jedna od mojih najboljih odluka!

Za priliku sličnu Aderia-inoj, prijavite se kod Athletes USA klikom na ovaj link..

Da saznate više o Athletes USA i tome kako možemo unaprediti Vašu igru, kliknite ovde!

Da saznate više o pravilima i propisima koji se tiču NCAA i da saznate još informacija sa našeg bloga kliknite ovde.

Još sporta:

LISTA VEĆ SPREMNA: Za Enrikeom Barselonu napušta najmanje 5 igrača! 

ŽIVOT U NAPULJU MU BIO PAKAO: Napoli morao da napusti jer su ga maltretirali - POLICAJCI! 

NIŠTA OD JUNAJTEDA: Grizman se seli u Seriju A!

ALISA U ZEMLJI ČUDA: Za ovakvu odbranu u Evropi ne bi igrao ni za osnovce! (VIDEO)