Saveti i uputstva elitnog sportiste, bivšeg učesnika sporta na koledžu.

DEJVID GILBERT: Mudrost regrutovanja

> 16:10

Reč „impresivno” ne dočarava dovoljno dobro biografiju Dejvida Gilberta. Tokom svoje druge godine u školi Northeast High, postigao je 57 obaranja, 9 sekova i 2 blokade gola; tokom svoje prve godine na University of Wisconsin, vratio je blokadu panta za tačdaun, a tokom svoje četvrte godine na University of Miami postigao je povraćaj „ničije lopte” od 72 jardi za 6 poena. Suvišno je reći da je uvek očekivao puno od sebe. Iako su povrede stale na put njegovoj budućnosti u igranju sporta, Gilbert se počeo baviti mentorstvom sa lokalnim sportistima na Floridi i ujedinio se sa medjunarodnom agencijom za regrutaciju Athletes USA kako bi mladim sportistima pružio iste, ako ne i veće šanse od onih koje je on imao.

Gilbert je bio zver tokom srednje škole; na svojoj četvrtoj godini bio je 44. u državi po Rivals.com, 75. po Superprep i 11. po Soflafootball.com. Bio je kapiten i, kao student četvrte godine, primio je first-team all-state i all-county počasti. Gilbert je spomenuo da je visok nivo njegovog učinka predstavljao motivaciju u traženju univerziteta koji bi mu omogućio da unapredi svoje veštine. Iako je dobijao razumne ponude, nije mogao da pregovorima dođe do stipendije koja bi mu omogućila da igra za univerzitet za koji je najviše želeo, University of Southern California (USC). Nedostatak smernica, koje su od suštinske važnosti za mlade sportiste, čini pregovaranje za postizanje najboljeg dogovora teškim zadatkom za srednjoškolce. Gilbert je sada mentor mnogim mladim sportistima i radi sa kompanijom koja im pomaže da dostignu svoj pun potencijal kroz to što im pronalaze odgovarajuće škole.

Kao što bi se moglo i očekivati, prelazak iz srednje škole na koledž je veoma značajan. Gilbert ga opisuje ovim rečima: „Suprotstavljate se ljudima koji su četiri godine stariji od Vas i, u tim godinama, ta razlika je značajna.” Potom kaže i sledeće: „Morate da shvatite da Vi to možete; jedina osoba koja Vas sprečava ste Vi sami.”. Zatim je rekao i da su svi igrači na tom nivou all-county i all-state. Njegova poenta jeste da nisu prošla dostignuća ono što Vas definiše kao igrača; način na koji rastete i učite iz sopstvenog iskustva Vas pretvara u sportistu kakav težite da budete.

Van terena, fudbalski program je oblikovao Gilberta u dobro oformljenu osobu. Priseća se posećivanja mnogih obaveznih društvenih događaja, događaja za prikupljanje novčanih sredstava i banketa na kojima sportisti predstavljaju svoj univerzitet i njegov program. Ne samo da učestvovanje u sportu na koledžu pomaže studentima da ostanu u formi, takođe ih i uči socijalnim veštinama i tera ih da doprinose nečemu što je veće od njih samih.

Više informacija o samoj agenciji možete pronaći na njihovom SAJTU, a možete ih kontaktirati i preko Facebook stranice

Još sporta:

LISTA VEĆ SPREMNA: Za Enrikeom Barselonu napušta najmanje 5 igrača! 

ŽIVOT U NAPULJU MU BIO PAKAO: Napoli morao da napusti jer su ga maltretirali - POLICAJCI! 

NIŠTA OD JUNAJTEDA: Grizman se seli u Seriju A!

ALISA U ZEMLJI ČUDA: Za ovakvu odbranu u Evropi ne bi igrao ni za osnovce! (VIDEO)