KAKO DA PROCENITE PRAVILNO SOPSTVENE MOGUĆNOSTI: Da li sam dovoljno dobar/ra da se takmičim na nivou koledža?

> 10:55

Nesigurni ste u vezi nivoa konkurentnosti na univerzitetima u Sjedinjenim Američkim Državama? Ovaj vodič će Vam dati ideju o tome gde se otprilike nalazite u odnosu na konkurentan svet sportova na koledžu.

Postoji velika razlika u sposobnostima sportista širom NCAA divizija u Sjedinjenim Američkim Državama. Tu su sportisti koji pripadaju diviziji I i koji su dovoljno talentovani da bi igrali na profesionalnom nivou, a postoje i sportisti koji spadaju u diviziju III koji ne bi bili dovoljno dobri da izađu na teren kao deo srednjoškolskog tima. Može biti jako teško da odredite gde pripadate, ali uz prave savete i usmeravanje, svaki sportista to može.

Za početak, postoji nekoliko načina da utvrdite nivo na kom biste se takmičili. Jedan od njih je da Vas trener ili osoba koja se bavi regrutacijom gleda dok igrate i oceni Vaše sposobnosti. Oni će Vam dati iskren odgovor i reći na kojim stvarima bi trebalo da poradite kako biste bili primljeni na Vaš program iz snova. Druga strategija je da na internetu potražite utakmice sa koledža iz sporta koji trenirate, budete iskreni prema sebi i procenite da li biste mogli da se takmičite na tom nivou. Ova strategija je mnogo bolja kada su u pitanju atletika, golf i plivanje, jer umesto da gledate celo takmičenje, možete samo pogledati vremena i rezultate sportista sa koledža i uporediti ih sa svojim.

Što se tiče timskih sportova, kao što su košarka, američki fudbal, fudbal, odbojka ili ragbi, najbolja strategija je da Vaš trener odgleda utakmicu ili snimak najboljih trenutaka utakmice. Nije loše početi od toga što ćete treneru pokazati video na kome se vidi kako trenirate, ali kako bi Vas trener shvatio ozbiljno, morate mu/joj pokazati kako igrate tokom utakmice. Ukoliko već imate snimke, ali niste sigurni kako da ih na najbolji način sklopite u jedan snimak, pošaljite nam mejl na louis@athletes-usa.com i mi ćemo Vam pomoći. Ukoliko imate odgovarajuće snimke najboljih trenutaka Vaše igre, to može imati velikog uticaja na to da li će Vam ponuditi D1 stipendiju ili čete jedva naći mesto na nekom programu junior koledža.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije o samoj agenciji možete posetiti njihov SAJT ili FB stranicu.

 JOŠ SPORTA: 

ZAVRŠIO SEZONU? Zbog bizarne povrede Durenta čeka duga pauza! (VIDEO)

NA KRAĐU ODGOVARAJU CIRKUSOM: Napoli igra sa juniorima! 

POČEO OPORAVAK: Hečer, Marinković i Ratkovica treniraju punom parom! (VIDEO) 

JOKIĆ SRUŠIO ČIKAGO: Novi tripl-dabl za novi rekord u Denveru! (VIDEO)