Mark Vilijams novi snuker šampion

> 08:40

Velški snuker igrač Mark Vilijams novi je svetski šampion posle pobede nad Džonom Higinsom sa 18:16 u frejmovima.

Filadelfija izborila petu utakmicu

Iz taka Velšanina Marka Vilijamsa, od danas trostrukog svetskog šampiona i osvajača sedam trofeja sa turnira ranga Trostruke krune, smrtonosni plamen pržio je njegove rivale od prvog kola, pa sve dok se zavesa u Krusibl teatru u Šefildu nije konačno spustila.

Maltene veteran iz Eb Vejla je nekoliko puta tokom turnira ponavljao da samo želi da uživa u trenutku jer ko zna da li će dobiti novu priliku da se nadmeće u ‘Krusibl teatru’, a karijeru će završiti na najbolji mogući način.

Nakon pobeda nad Robertsonom, Milkinsom, Alijem Karterom i Barijem Hokinsom, usledilo je veliko finale "generacije 92", kada su se pojavila ova dvojica virtouza. 

Kod 63 poena je promašio roze meč kuglu i usledila je nova krađa, ponovo je ‘momentum’ bio na strani Higinsa. Ipak, Mark je po ko zna koji put pokazao karakter i osvojio verovatno i najznačajniji trofej u karijeri. 

"Crvenu koju je ubacio u poslednjem frejmu je bila za njega kao šala, iako je bio toliki pritisak pred punom salom. Jedan od najveličanstvenijih brejkova koje sam video. Kod 13:7 sam odlučio da ne želim da izgubim, vratio sam se i stavio Marka pod pritisak, ali je on veliki šampion i čestitam mu", rekao je Higins nakon drugog uzastopnog poraza u finalima. 

Mark Vilijams je sa 43 godine postao drugi najstariji svetski šampion, tačno godinu nakon što je ispao u kvalifikacijama u Šefildu. 

"Pre 12 meseci nisam bio ovde, nisam igrao na turniru. Igranje protiv Džona je samo po sebi iskustvo. Publika je bila fantastična. On je najgori igrač protiv kojeg možete da ostavite prednost, vidite kakva je čišćenja stola činio – rekao sam samo ‘Gospode bože’. Znao sam da u poslednjem frejmu moram ja da završim jer bi on sigurno napravio preokret", istakao je Vilijams. 

On je pored najvažnijeg trofeja u ovom sportu dobio i ček na 425.000 funti.

JOŠ SPORTA:

Ozil propušta preostale utakmice Arsenala

Mališan pitao Vengera za kravatu

U okršaju za prvo mesto, FMP dobio Partizan

4:0 u četvrtinama, 4:0 u seriji