Hokejaši ''večitih rivala'' biće saigrači u novoformiranom klubu

I TO SE DESILO: Igrači Zvezde i Partizana nosiće dres zajedničkog kluba!

> 20:24

Kada se pojavila vest o formiranju novog hokejaškog kluba, koji će nositi naziv ,,Beograd'' a činiće ga igrači Crvene zvezde i Partizana, svi su mislili da je u pitanju svojevrsna fuzija ''večitih rivala''. 

Danas je tu informaciju demantovao sportski direktor Hokejaškog kluba Partizan, ali je potvrdio da će igrači Zvezde i Partizana obući iste dresove, dresove kluba koji će biti osnovan. 

Nenad Raković je za B92 istakao da će najbolji srpski hokejaši igrati u klubu pod pokroviteljstvom Saveza, a plan je da se takmiče u regionalnoj MOL ligi.

"Ne radi se o spajanju Partizana i Zvezde. Mi nemamo finansijske mogućnosti da sami igramo inostranu ligu, a ovo je jedini način da napreduju naš hokej i reprezentacija", rekao je Raković.

Najbolji igrači iz naših klubova, pre svega iz Partizana i Zvezde će igrati u novom klubu koji će se verovatno zvati HK Beograd, ali će i dalje biti članovi "večitih" rivala. 

"Partizan će i dalje imati svoju ekipu i igrati domaće prvenstvo. Igrači žele da naprduju, žele da reprezentacija bude bolja. Po završetku obaveza u MOL ligi, Partizanovi igrači će se vratiti i igrati za Partizan", dodao je Raković u izjavi za B92. 

Već su počeli pregovori Saveza hokeja na ledu Srbije (SHLS) sa Mađarskom hokejaškom federacijom (MJSZ) i Međunarodnom hokejaškom federacijom (IIHF) u Moskvi povodom ovog pitanja. 

Zvaničnu odluku MJSZ trebalo bi da donese posle glasanja Upravnog odbora, a najkasnije do srede 6. jula. Prethodno su timovi članovi lige glasali 7-2 (jedan klub odsustvovao je pri glasanju) za pristupanje novoformiranog Hokejaškog kluba Beograd takmičenju.  

Još sporta:

SJAJNE VESTI ZA SALETA: Najavljen veliki povratak srpskog košarkaša u reprezentaciju pred Rio!

SPREMAN ZA POLUFINALE: Ronaldo ušao u trku za najgluplju frizuru na Euru! (FOTO)

BRUTALNI ODGOVOR VORIORSIMA: Lebron sprema najveću transfer bombu ikada!

NOVI SKANDAL NA VIMBLDONU: Sudija mu nije dala u toalet, on hteo da urinira na terenu!