Tampa Bej slavio u drugom meču finala Stenli kupa na svom ledu protiv Čikaga sa 4:3 i izjednačio na 1:1 pred sedlidbu u "vetroviti" grad

NHL: Gerison doneo izjednačenje! (VIDEO)

> 08:56

Brejk ih nije poremetio. Pravo iskušenje tek sledi za oklopnike Tampa Beja, ali da bi došli u poziciju da se "vade" u Čikagu, prvo su morali da dobiju meč na svom ledu. I uspeli su. Slavili us Lajtingsi sa 4:3 a junak velike pobede bio je bek Džejson Gerison, strelac pobedonosnog gola u 49. minutu.

Ništa nije najavljivalo ovakvu goleadu. Tek u 13. minutu meča otključana je brava Blekhouksa, pošto je Sedrik Paket doveo domaćina u vođstvo. Sa minimalnim rezultatom otišlo se na prvi odmor, a onda sledi preokret Čikaga. Za samo pet minuta druge deonice Endru Šo i Teuvo Teravainen doneli su prednost Blekhouksima od 2:1.

Usledio je novi preokret, pošto su Nikita Kučerov i Tajler Džonson do kraja druge trećine tresli mrežu gostiju. I početak treće, poslednje deonice, pripao je gostima, pošto je Brent Sibruk postigao gol za novo izjednačenje već u četvrtom minutu. Ali, da nada ostane Munjama, pobrinuo se Džejson Gerison, koji je u 49. minutu ipak doneo veliku pobedu i neizvesnost u finalnu seriju.

Naredni, treći meč, igra se u Čikagu u noći ponedeljak na utorak.