Jasmina Aleksandrov izdržala je sve izazove, mentalne i fizičke, i uspešno završila Spartansku trku u Kicbileru

SRPKINJA KAO SPARTANKA: Naša kros fit takmičarka trijumfovala u Austriji! (FOTO)

> 23:48

Bivša košarkaška reprezentativka, a danas fitnes instruktor, osvojila je Trifektu, medalju koju dobijaju "spartanci" sa istrčane tri trke u različitim kategorijama u kalendarskoj godini.

"Istrčala sam zimus prvu zimsku Spartansku trku na Jasni u Slovačkoj, zatim Spartan Super u Rimu i sada Spartan Beast u Tirolu. Za svaku od ovih trka se dobija po jedna medalja i deo slagalice koji se na kraju sklopi u jednu veliku medalju" objasnila je Jasmina Aleksandrov.

Ona već duže vreme uspešno sprovodi projekat “Urban fitness”, u okviru koga promoviše fizičku aktivnost. Srpska spartanka u okviru tog programa ljudima daje podstrek za promenu loših navika i oduzima im pravo na izgovor da za trening nemaju vremena.

"Staza u Tirolu bila je duga 27 kilometara, sa stanicama na kojima su bili visoki zidovi i kanapi od 7 metara. Nosili smo džakove i lance težine od 20 kilograma do vrha brda, prevrtali gume i sve to u uslovima razređenog vazduha. Na vrhu smo morali da preplivamo ledeno jezero, posle čega je moje telo skoro otkazalo, ali nisam odustajala"

"Takođe smo nosili kamenje u kamenolomu, provlačili se kroz tunele ispod autoputa i spuštali se kanapom niz strme litice. Iako sam bila jedna od samo par žena u grupi, davala sam sve od sebe da pratim najbolju mušku grupu" opisuje Jasmina.

Ona je istakla da klasičnih priprema za Spartasku trku nema pošto mnogo različitih faktora utiču na sam ishod. Potrebna je pre svega izuzetna fizička i mentalna snaga da bi se savladale sve prepreke

Pročitajte: