Biciklista Loto-Sudala Andre Grajpel slavio je na šestoj etapi trke Điro d’Italija u dužini od 183 kilometra od Montekatini Terma do Kastiljone dela Peskaje, ali je etapu obeležio pad lidera Trke Španca Alberta Kontadora

ĐIRO D'ITALIJA: Zbog ovog pada Kontador bi mogao da izgubi titulu! (VIDEO)

> 23:42

Kontador je u padu povredio levo rame, zbog čega nije mogao ni da obuče roze majicu na podijumu, a njegov portparol je kasnije potvrdio da je zaradio i povredu levog kolena.

Do udesa je došlo u poslednjih nekoliko stotina metara etape u Toskani, kada je biciklista ekipe Nipo-Vini Fantini Danijele Koli udario u fotoaparat jednog gledaoca na poslednjem pravcu pred finiš. Koli je doživeo tešku povredu ruke u tom udesu, zbog čega je prebačen u bolnicu, a Kontadorovo stanje nije toliko ozbiljno, ali bi moglo da mu pravi problem u borbi za pobedu na Điru.

Kontador je uspeo da završi etapu i zadrži dve sekunde prednosti u odnosu na Fabija Arua iz Astane, dok je vozač tima Skaj Riči Porte još 18 sekundi dalje.

Što se tiče etape, dok je iza njih vladao haos zbog udesa, Grajpel je u borbi za etapnu pobedu pobedio domaće bicikliste Matea Pelučija i Sašu Modola.

Điro se nastavlja u petak još jednom sprinterskom etapom od Groseta do Fjugija u dužini od 264 kilometra.

Izvor: B92