Nemac Džon Degenkolb, biciklista Džajanta, trijumfovao je na ovogodišnjem izdanju prestižnog jednodnevnog klasika Pariz-Rube

DEGENKOLB OSVOJIO PARIZ: Nisam se plašio i to je bio ključ pobede!

> 21:45

Degenkolb je do pobede na trci koja se vozi većim delom po kaldrmi došao u vremenu od 5:49:51 sati, posle borbe sa šestoricom vozača u sprintu na velodromu na otvorenom.

Drugo mesto, u istom vremenu, zauzeo je Zdenek Štibar iz Kvik Stepa, dok je podijum kompletirao Greg Van Avermet, biciklista BMC rejsinga.

„Ovo je pobeda na kojoj sam sanjao da ću pobediti jednog dana. Osećaj je neverovatan. Moj tim je tokom celog dana držao situaciju pod kontrolom, nisam se plašio i to je bio ključ pobede“, naglasio je Degenkolb.

Degenkolb je postao prvi biciklista od Šona Kelija 1986. godine koji je u istoj sezoni slavio na dva najprestižnija klasika – Milan-San Remo i Pariz-Rube. Takođe, on je tek drugi Nemac koji je pokorio ’pakao severa’, a pre njega to je pošlo za rukom jedino Josefu Fišeru, koji je trijumfovao na premijernom izdanju trke 1896. godine.

Ovogodišnje izdanje trke Pariz-Rube obeležilo je i povlačenje sera Bredlija Viginsa. Legendarnom Britancu, višestrukom olimpijskom šampionu i osvajaču Tur d’Fransa iz 2012. godine, to je bila poslednja trka na drumu, pošto će se od sada u potpunosti koncentrisati na velodrom.

Trka je, inače, u jednom trenutku praktično prekinuta zbog prolaska voza, što je nekolicina vozača zanemarila i prošla ispred kapije, ali je jedan policajac intervenisao.