Kenijci dominantni u Beogradu!

> 14:24

Kenijac Isak Kiprop Ruto i njegova zemljakinja Džudit Dzeptum Korir pobednici su 32. Beogradskog maratona, na kome je učestvovalo, kako se navodi, 8.000 trkača.

Popovič za istoriju!

Ruto je stazu od 42.195 metara istrčao za 2:16,54. Drugi je bio njegov sunarodnik Vinsent Kiplagat Kipto (2:19,29), a treći kroz cilj je prošao Benson Kimutai Čeriot, takođe iz Kenije.

Korir je maratonsku deonicu istrčala za 2:45.04, ostavivši iza sebe zemljakinju Rosinu Džepkosgei Kiboino (2:46.09) i Srpkinju Nevenu Jovanović (3:00.37).

"Najlepša slika je otišla u svet, duh prijateljstva, sporta i zajedništva i dve poruke: da smo grad sporta i da smo grad dobročinstva", izjavio je gradonačelnik Zoran Radojičić.

Ministar finansija Siniša Mali učestvovao je u Trci zadovoljstva na pet kilometara, zajedno sa svoje troje dece i poručio da je prestonica Srbije još jednom pokazala da je apsolutni lider u regionu.

U trci na pet kilometara drugu godinu zaredom učestvovala je i ekipa Tanjuga pod motom „Izdrži, do cilja".

Pored poruke o istrajnosti, kao individualnoj i kolektivnoj vrlini koja podstiče opšti napredak, Tanjugova ekipa trku je posvetila i borbi protiv nasilja nad ženama.

"Kao i uvek, Tanjug podržava akcije koje imaju za cilj promovisanje pravih i najboljih društvenih vrednosti, a Beogradski maraton je svakako jedan od njih. Zbog toga smo i mi danas deo ove priče... Isto tako Tanjug je uvek za zdravu i fer utakmicu za bilo koju vrstu nadmetanja, iz koje na kraju uvek izlazimo bolji i iskusniji", rekla je novinarka Tanjuga Suzana Peljto, članica ekipe.

Vaterpolo reprezentativac Sava Ranđelović, jedan od promotera UNIQA osiguranja, uručio je pehare najbržim trkačima, ali i učešćem u Trci zadovoljstva pružio podršku kampanji "Rak je izlečiv" za nabavku magnetne rezonance za Klinički centar Srbije.

"Mi smo danas zajedno prešli pet kilometara dugu trasu bez napora znajući da je svaki korak koji napravimo, korak ka nabavci neophodne dijagnostike za Klinički centar koji zbrine najviše pacijenata u toku godine", rekao je Ranđelović.

On je istakao da mu je bilo posebno iskustvo da nakon godina sportske karijere prvi put on uruči pehare.

"U sportu, kao i u životu najveće pobede se dobijaju srcem. Maraton je svojevrstan trijumf volje, gde pored fizičke spremnosti veliku ulogu igra i mentalna snaga. Zadovoljstvo mi je što sam danas učestvovao u Maratonu u najboljem mogućem društvu, i što smo svi zajedno pokazali da možemo da se borimo za humanost, ali i da brinemo o svom zdravlju. Sport i fizička aktivnost, koji su suština ove manifestacije, jedan su od najznačajnijih vidova preventive i moćno oružje u borbi protiv bolesti",
 konstatovao je Ranđelović.

Šestu godinu zaredom UNIQA je bila zvanično osiguranje Beogradskog maratona, kao i organizator tradicionalne Muzičke avenije, koja je ove godine uz trubače, bubnjare i di-džejeve dobila jedinstveno pojačanje – ulične svirače koji su dobrim ritmom pružali podršku maratoncima.

JOŠ SPORTA:

Možda se san i ostvari - Trio iz Londona krenuo u poteru na Perišića!

Mercedes dominantan, Hamilton pobedio na jubilarnoj hiljaditoj trci!

Denver se sapleo na startu plej-ofa, Sparsi vode 1:0!

"Sviđa mi se Barselona, Juventus je sa Ronaldom jedan od favorita"