Kraj jedne ere: Rob Gronkovski objavio povlačenje!

> 12:32

Jedan od najboljih tajt endova u istoriji NFL Rob Gronkovski objavio je da je odlučio da završi karijeru.

Pešićeva Barselona igra odlično - Katalonci treći put uzastopno dobili Real!

Gronkovski je pre mesec i po dana osvojio treći Superboul sa Nju Ingland Petriotsima, a od tada se mnogo spekulisalo o njegovoj budućnosti. Odluka o povlačenju nije iznenađujuća s obzirom na to da je poslednjih godina imao velikih problema sa povredama, zbog kojih je bio primoran da promeni svoj stil igre. 

Uprkos tome što u svojoj poslednjoj sezoni nije trčao i poentirao kao u svojim najboljim danima, njegov potez u finišu 53. Superboula sa Los Anđeles Remsima praktično je odlučio taj duel u korist tima iz Bostona.

Sve je počelo sa 20 godina na pozornici na NFL draftu, kada mi se ostvario san i sada sam na pragu toga da napunim 30 godina i doneo sam odluku za koju osećam da je najveća u mom životu za sada. Povlačim se iz fudbala danas. Zahvalan sam na prilici koju su mi gospodin Kraft i trener Beličik ukazali kada su draftovali moju ludost 2010. godine. Moja životna iskustva u poslednjih devet godina bila su sjajna, kako na terenu, tako i van njega“, napisao je Gronkovski na društvenoj mreži Instagram.

View this post on Instagram

It all started at 20 years old on stage at the NFL draft when my dream came true, and now here I am about to turn 30 in a few months with a decision I feel is the biggest of my life so far. I will be retiring from the game of football today. I am so grateful for the opportunity that Mr. Kraft and Coach Belichick gave to me when drafting my silliness in 2010. My life experiences over the last 9 years have been amazing both on and off the field. The people I have meet, the relationships I have built, the championships I have been apart of, I just want to thank the whole New England Patriots organization for every opportunity I have been giving and learning the great values of life that I can apply to mine. Thank you to all of Pats Nation around the world for the incredible support since I have been apart of this 1st class organization. Thank you for everyone accepting who I am and the dedication I have put into my work to be the best player I could be. But now its time to move forward and move forward with a big smile knowing that the New England Patriots Organization, Pats Nation, and all my fans will be truly a big part of my heart for rest of my life. It was truly an incredible honor to play for such a great established organization and able to come in to continue and contribute to keep building success. To all my current and past teammates, thank you for making each team every year special to be apart of. I will truly miss you guys. Cheers to all who have been part of this journey, cheers to the past for the incredible memories, and a HUGE cheers to the uncertain of whats next.

A post shared by Rob Gronkowski (@gronk) on

Gronkovskog su Petriotsi izabrali kao 42. pika na draftu 2010. godine i kompletnu profesionalnu karijeru je proveo u timu iz Bostona. Mogućnost da se povuče postojala je i prošle godine, kada su Petsi razmišljali da ga trejduju, ali je on to odbio i rekao da će radije završiti karijeru.

Želim da se zahvalim kompletnoj organizaciji Nju Ingland Petriotsa na svakoj prilici koja mi je data i svim navijačima širom sveta na neverovatnoj podršci otkako sam deo ove prvoklasne organizacije. Hvala svima koji su me prihvatili takvog kakav sam i posvećenost koju sam uložio da bih bio najbolji igrač što mogu. Ali, sada je vreme da krenem dalje sa velikim osmehom na licu znajući da će Nju Ingland Petriotsi i svi navijači biti veliki deo u mom srcu do kraja života. Bila je prava čast igrati za takvu organizaciju i nastaviti nizanje i građenje uspeha“, naglasio je Gronkovski, koji se takođe zahvalio svim svojim saigračima, kojima je poručio da će mu nedostajati.

Profesionalnu karijeru Gronkovski završava sa ukupno 7.861 jardom, 521 hvatanjem i 79 tačdaunova. Osvojio je tri šampionska prstena, iako je sezonu koja je kulminirala 51. Superboulom propustio zbog povrede. Pet puta je biran na Proboul, a četiri puta se našao u prvom timu lige, a rekorder je lige po broju primljenih tačdaun dodavanja u end zoni.

JOŠ SPORTA:

Tadić pred Portugal: "Pozicija nije bitna. Ako si dobar igrač znaćeš da odgovoriš na svakom mestu"

Portugalski trio od 250 miliona evra?!

Fetel: "Siguran sam da ćemo imati žestoke bitke Lekler i ja ove sezone!"

Tuča u Dobanovcima na meču prve lige Srbije!