"Šahovski" Superbol: Iskustvo presudilo, Gofu zadrhtala ruka, Patriote najbolje kada je najpotrebnije!

> 04:17

Tom Brejdi i Nju Ingland Petriotsi su stigli do šestog naslova prvaka!

Bobi još jednom koristi minute!

Kakvo finale... Nismo gledali efikasno finale sa puno poena kao pretprošle godine, ali smo zato gledali dve fantastične odbrane. Kvoterbekovi dve ekipe, Džered Gof i Tom Brejdi nisu bili na svom nivou gotovo tri četvrtine, ali su zato odbrane bile neverovatne, a Talib je sjajno čuvao bekove Patriota. 

Za početak, nekoliko interesantnih stvari je bilo u ovom Superbolu. Prvi put od 1985. godine, u Superbolu su igrali drugi nosioci. Potom, prvi put u karijeri Šona Mekveja, trenera El-Ej Remsa, se dogodilo da nije osvojio niti jedan poen na poluvremenu, a Remsi su postavili i jedan negativni rekord - 8 ispucavanja u Superbolu (ispucavanje lopte nakon neuspešnog pokušaja za osvajanje nn jardi). 

Takođe, Džoni Heker iz El-Ej Remsa je oborio rekord u dužini ispucavanja, čak 65 jardi. 

A meč neverovatan.

Posle prvog poluvremena, na semaforu je pisalo 3:0 za Patriote. U trećem periodu, Remsi stižu do izjednačenja a onda neverovatna poslednja četvrtina. 

Kvoterbekovi su se razigrali a onda Tom Brejdi piše istoriju. Neverovatan pas ka Gronkovskom koji stiže na jard do endzone. Sledi uručenje za Sonija Mičela i prvi i poslednji tačdaun na meču. Gostovski pogađa šut za tri poena - 10:3. 

Presudilo je iskustvo. Remsi su u poslednjem periodu, kada se lomio meč izgubili loptu nakon lošeg dodavanja Džereda Gosa a iskusna ekipa Patriota je tu grešku znala da iskoristi. Do kraja meča su samo trošili vreme a Gostovski je još jednom pogodio za konačnih 13:3. 

Tom Brejdi je još jednom pokazao da i kada odigra loš meč, on pobeđuje. Međutim, najveću zahvalnost duguje Džulijanu Edelmanu koji je bio neverovatan i hvatao je bukvalno sve, u momentima kada drugima nije išlo. Istrčao je 141 jard na meču i bio je neverovatan. 

Patriote su upisale 37. pobedu u plej-ofu i postavili su novi rekord u NFL-u u ovom statističkom parametru. Tom Brejdi sam ima 30. Nju Ingland se tako izjednačio sa Pitsburg Stilersima na večnoj listi sa ukupno šest titula, svih šest osvojenih u eri Beliček-Brejdi.

Dinastiji nema kraja, prvak 53. Superbola i titula Vinsa Lombardija ide u ruke NJU INGLAND PATRIOTSI. 

Brejdi - Beličak: 

19 sezona, 16 divizijskih titula, 9 AFC titula i 6 SUPERBOLOVA!

JOŠ SPORTA:

Flavija Peneta: "Serena je kao Rafa i Rodžer, to su igrači koji imaju drugačiji način razmišljanja"

Kad je najteže, "Parni valjak" melje - Pao evropski gigant!

Ko je čovek koji je ojadio NBA zvezde: Nesterović i Kukoč na meti "prevaranta"

Vreme je za spektakl: Mekvej i Gof ili Beliček i Brejdi