I dalje se ne smiruje, Repeša: "Draže mi je da primim šamar, nego da budem popljuvan"

> 15:04

Nastavlja se serija...

"U Morači prošle godine nije bilo ni 10% svega što se sada dešavalo u Pioniru"

Nastavlja se serija a bura se ne stišava. Nakon dve ubedljive pobede Crvene zvezde nad Budućnosti, niza saopštenja oba kluba, pre svih trenera Podgoričana Jasmina Repeše, emocije su i dalje na snazi a treći meč se bliži. 

U Podgorici se još sležu utisci iz Beograda, a u fokusu je i dalje na ambijentu u beogradskom hramu košarke, koji je Repeša nazvao “atmosferom linča”. Na konferenciji za novinare uoči novog, šestog ovosezonskog susreta Budućnosti i Crvene zvezde hrvatski stručnjak govorio je mirnijim tonom i pokušao da spusti loptu.

“Hteo bih da iskoristim priliku i zahvalim navijačima za podršku koju nam pružaju cele sezone, čak i u momentima kada stvari nisu bile najbolje. Hteo bih i da ih pozovem i pošaljem im poruku da ispoštuju protivnika u sredu, da oni ne dožive ono što smo mi doživeli u Beogradu. Zahvaljujem im unapred za to”, poručio je Repeša novinarima u Sportskom centru Morača.

Domaće medije interesovalo je da prokomentariše saopštenje Crvene zvezde, gde se klub s Malog Kalemegdana direktno obraća njemu.

“Zašto bih ja bio meta saopštenja”, upitao je Repeša, pa nastavio:

“Nemam šta da dodam, osim da sam rekao ono što sam video, doživeo i čuo. I iznenađen sam. Nisam nikakvu duševnu traumu doživeo. Ipak sam dete odraslo na asfaltu, nije to za mene novosti”.

Ipak, ukazao je opet na stvar koja mu je najviše zasmetala – to što je bio pljuvan od strane navijača, zbog čega je i sam rekao da će baciti odelo koje je nosio na drugoj utakmici.

“Draže mi je da primim šamar, nego da budem popljuvan, jer je to najtragičniji čin. Čestitao sam Zvezdi koja je više nego zasluženo slavila. Time sam počeo i završio konferenciju za medije, ali sam u međuvremenu morao da kažem šta sam doživeo, video i čuo. Namere mi nisu bile loše. I, iskreno, ne poštujem kazne za nasleđe, da se vraća nešto za ono što se pre dogodilo, to ne uvažavam”.

Upitan da prokomentariše da li očekuje da bi podrška navijača mogla da promeni stvari nabolje, odgovorio je:

“Neće se desiti nešto dijametralno suprotno, ali očekujte određenu adaptaciju. Treća utakmica će se igrati na našem terenu i nije dovoljno biti samo u dobroj atmosferi da bi se pobedilo. Treba biti povezan, disciplinovan, koncentrisan...”

Treća utakmica finala igra se u sredu od 19 časova u SC Morača, a iz kluba ističu da je interesovanje navijača ogromno.

JOŠ SPORTA:

Ispisana je istorija pre 27 godina (VIDEO)

"Bilo fer da zemlje bivše Jugoslavije imaju dva predstavnika Evrolige"

Ko je Saša Kalajdžić i zašto se FS Austrije plaši da ga Srbija ne ukrade?

Ponovo se pomeraju granice - Ček od 140 miliona, malo li je?