"U Morači prošle godine nije bilo ni 10% svega što se sada dešavalo u Pioniru"

> 14:57

"Dugo sam u Pioniru, bukvalno 30 godina, ali nikada to nije bilo kao sada", kaže Gavrilo Pajović, sportski direktor Budućnosti. 

Ponovo se pomeraju granice - Ček od 140 miliona, malo li je?

Kako možemo da zaključimo iz izjava ljudi iz Budućnosti, taj klub nije ljut zbog poraza, nego zbog atmosfere koja je vladala u Pioniru. Barem se tako može zaključiti iz izjava Gavrila Pajovića, sportskog direktora Plavih.

Ipak, nije želeo da čestita pobedu Zvezdi.

"Zaslužena pobeda Crvene zvezde kada je košarka u pitanju. Ne čestitam im, ali trijumf je zaslužen”, rekao je Pajović, a piše CdM.

O atmosferi...

"Dugo sam u Pioniru, bukvalno 30 godina, ali nikada to nije bilo kao sada. Tako je bilo na prvom, a naročito na drugom meču. Takav vid mržnje prema našoj ekipi, šampionu ABA lige, učesniku Evrolige koji dolazi iz Crne Gore. Mislio sam da to ne može da se desi. Nazivani smo Šiptarima, Turcima… Niko iz naše familije bliže nije ostao pošteđen psovki. Bukvalno od cele dvorane. To je nešto što mora da zabrinjava. O pljuvanju igrača i stručnog štaba da ne pričam", kaže Pajović.

Pomenuo je i saopštenja...

"Učestvovao sam u Evroligi kao igrač, sada kao funkcioner, sportista sam, a ko piše saopštenja taj nije sportista. To niko nije mogao da očekuje. Prošle godine smo osvojili ABA ligu u Morači, gde nije bilo ni 10 odsto onoga što je bilo u Pioniru. Nisam se nadao ni da pola toga može da bude”, jasan je 47-godišnji Pajović.

Zvezda jeste na pragu pobede, vodi rezultatom 2:0, ali serija se igra na tri dobijena meča. Dakle, ništa još nije gotovo, uprkos tome što je šampion ABA lige u nokdaunu.

“Drugačija će atmosfera da bude pred našom publikom, pobeđivali smo evropskog prvaka Real, Barselonu, CSKA. Možemo da se vratimo, ali biće teško da se vrati karakter kod igrača. Lepo bi bilo da u Morači ostvarimo dve pobede, pa da se u petoj utakmici odluči prvak ABA lige”, poručio je Pajović.

Treći meč u seriji igra se u sredu od 19 časova.

JOŠ SPORTA:

Micić i Milutinov u drugoj petorci Evrolige

Ispisana je istorija pre 27 godina (VIDEO)

"Bilo fer da zemlje bivše Jugoslavije imaju dva predstavnika Evrolige"

Ko je Saša Kalajdžić i zašto se FS Austrije plaši da ga Srbija ne ukrade?