Nova uzdanica Crvene zvezde Telekom Markus Vilijams izjavio je za sajt ABA lige da je veoma srećan što je došao u redove crveno-belih, kao i da ne zna koji košarkaš ne bi voleo da igra pred takvom publikom u "Pioniru" ili "Areni"

MARKUS VILIJAMS: Zvezda ima šest igrača, ko ne bi igrao ovde?

> 09:11

- Kada je Demarkus Nelson napustio klub, bio im je potreban šuter, tako da sam odmah razgovarao sam agentom o ponudi. On mi je rekao da je to veliki klub i da Crvena zvezda Telekom ima veoma mladu ekipu. Prošle godine, kada sam igrao protiv Zvezde, atmosfera je bila takva, kao da protivnik ima šestog igrača na parketu, ko ne bi voleo da igra ovde - rekao je Vilijams.

Vilijams je pored ostalog priznao da ga navijači već prepoznaju na ulici, da poznaje ABA ligu, kao i neke igrače iz tih klubova poput lana Reja i Nolana Smita (Cedevita), Brendona Hita i Džumejna Džonsa (Levski), ali ga je Džejms Gist upoznao sa atmosferom beogradskog derbija (Crvena zvezda Telekom - Partizan). Na pitanje da li fanovi imaju neku poruku, kao iz topa je odgovorio.

- Pobedi! Uvek mi to kažu. Samo pobedite.

Markus Vilijams nabrojao je imena nekih košarkaša sa ovih prostora za koje zna.

 

- Igrao sam sa Nenadom Krstićem u Nju Džersiju. Naravno, čuo sam za Miloša Teodosića, a upoznat sam i sa nekim starijim momcima kao što je Vlade Divac. Ako pričamo o čitavom regionu, Dražen Petrović mi je bio jedan od omiljenih košarkaša dok je igrao za Netse. Znam mnogo dobrih košarkaša odavde, ali sigurno ne mogu da se setim svih njih

 

Izvor: Blic