Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca nalazi se blizu odluke o istupanju iz ABA lige zbog finansijskih problema a generalni menadžer tog takmičenja Roman Lisac objasnio je po kom principu se bira klub koji će popuniti upraženjeno mesto, u slučaju da Kragujevčani napuste takmičenje

Ko će u ABA Ligu ako Radnički odustane?

> 09:17

 

"Ako Radnički istupi iz takmičenja, to mesto se vraća Bordu lige, koji odlučuje kome da uputi pozivnicu" objasnio je za "Sport" generalni menadžer ABA lige Roman Lisac.

To znači da bi mesto Radničkog mogao da zauzme neki drugi srpski klub, verovatno Metalac iz Valjeva ukoliko pokaže intenciju da plati vajld kartu i uspe da obezbedi budžet za igranje u ABA ligi.

Ukoliko to ne bude ekipa iz Valjeva, postavlja se pitanje ko bi još mogao u Srbiji sebi da priušti igranje u Jadranskoj ligi i da li u slučaju da ne bude interesenata iz Srbije naša zemlja ostaje sa tri predstavnika u regionalnom takmičenju.

Prema rečima gospodina Lisca Radnički je već uplatio deo sredstava na ime vajld karte ali je problem nastao kada je genralno finansiranje kluba u pitanju.

"Koliko sam shvatio, Kragujevčanima nije problem vajld karta, nego generalno finansiranje, podrška grada... Moram da kažem i da su čelnici Radničkog već ispunili neke obaveze prema ligi za sledeću sezonu. Naravno, bilo bi mi jako žao da Radnički u novoj sezoni ne bude sa nama" zaključio je Lisac.

Izvor: sportske.net