Uprava kragujevačkog Radničkog će za vikend odlučiti o eventualnom odustajanju od učešća u regionalnoj ABA ligi u predstojećoj sezoni

RADNIČKI RAZMIŠLJA O POVLAČENJU: Ne vidimo način da pozitivno odgovorimo svim uslovima ABA!

> 13:24

Iz Radničkog naglašavaju da nemaju podršku grada Kragujevca, već samo sponzora na čelu s FIAT-om, te da će eventualnim odustanjanjem od učešća u novoj sezoni omogućiti nekoj drugoj ekipi iz Srbije da se pripremi i nastupi u regionalnom takmičenju.

"Oko kluba je stvoren takav ambijent da ne vidimo način kako da pozitivno odgovorimo svim uslovima za profesionalno takmičenje. Iako potraživanja Radničkog nadmašuju rashode, u situaciji smo da je i samo egzistiranje u Kragujevcu dovedeno u pitanje", navodi se u saopštenju Radničkog.

Iz Radničkog ističu da nemaju podršku grada Kragujevca te da novoj skupštinskoj večini sport neće biti u fokusu, posebno ne košarkaški klub.

"Časnije i poštenije će biti da kažemo da ne možemo da se takmičimo, nego da stvaramo nove obaveze bez pokrića, što kao odgovoran klub nećemo da činimo. I pored ispunjenih obaveza prema ABA ligi, ukoliko ne možemo da igramo u drugačijim okolnostima, odustanjanjem od učešća u novoj sezoni omogućićemo nekoj drugoj ekipi iz Srbije da se pripremi i nastupi u ovom regionalnom takmičenju. Biće to korektan potez i prema samoj ligi koja je ovih pet sezona pokazivala maksimalno poštovanje i za klub i za grad", dodaje se u saopštenju.

Radnički je prošle sezone bio tek 11. u ABA ligi sa učinkom 10-16, a sezonu pre toga je kao trećeplasirani igrao na Fajnal-foru.

 

Izvor: B92