Vlado Ilievski protiv Petra Namuvskog

Jedna legenda makedonske košarke podnela inicijativu za smenu druge

> 18:39

Bivši košarkaš Vlado Ilievski podneo je danas inicijativu za vanrednu skupštinu makedonskog saveza (MKF) na kojoj bi bio smenjen predsednik Petar Naumovski.

- Inicijativa je podneta... Produžava se borba za bolju košarku u Makedoniji - napisao je na svom fejsbuk profilu jedan od naboljih makedonskih košarkaša, uz svoju fotografiju ispred kancelarije MKF.

Kako su preneli lokalni mediji, Ilievski je uz inicijativu priložio potpise većine klubova članova Saveza, a prema pravilniku, predsednik MKF Petar Naumovski ima rok od 15 dana da sazove vanredju skupštinu. Nekoliko makedonskih prvoligaških klubova, medju kojima su MZT, Rabotnički i Kumanovo, pokušalo je prošle godine da smeni Naumovskog sa kojim su u stalnom sukobu.  Zahtev za smenu Petra Naumovskog klubovi su ponovo pokrenuli u novembru prošle godine, kritikujući njegov rad i optužujući ga za loše stanje u makedonskoj košarci.

Kapiten reprezentacije koja je osvojila najveći uspeh u istoriji Makedonije, osvajanjem četvrtog mesta na Evropskom prvenstvu 2011. godine, Vlado Ilievski od ranije je prikupio potpise za kandidaturu za predsednika MKF.