Prelepa Lindzi Von odbija Trampov poziv

> 12:30

Skijašica Lindzi Von poslednja je od poznatih američkih sportista i sportiskinja koja se javno suprotstavila i kritikovala predsednik SAD Donalda Trampa.

Olimpijska i dvostruka svetska šampionka pokušaće da na Zimskim olimpijskih igrama stigne do treće olimpijske medalje, pošto iz Vankuvera 2010. ima i bronzu u super-džiju, ali i da obori rekord po broju trijumfa u Svetskom kupu – koji od 1989. godine drži Ingemar Stenmark sa 86 slavlja.

"Olimpijske igre shvatam veoma ozbiljno, pre svega zbog onoga što znače i predstavljaju, ali i zbog same činjenice da hodate pod zastavom vaše zemlje na ceremoniji otvaranja Igara. Želim da predstavljam našu zemlju na pravi način, pošto mislim da veliki deo ljudi koji su trenutno u vladi ne čini to", smatra Vonova.

Tridesetrogodišnja Amerikanka kaže da sigurno neće prihvatiti poziv Trampa za posetu Beloj kući, ukoliko u Pjongčangu stigne do najsjajnijeg odličja.

"Aspolutno da ne bih prihvatila poziv. Ali, prvom moram da pobedim svakako. U stvari, mislim da su svi članovi našeg tima pozvani, tako da da... Svakako neću ići".

Još sporta:

SUPERSPORT365 KVIZ - Koliko dobro poznajete Zvezdin evropski put ove jeseni?

Fantastičan uspeh engleskih klubova, i jedan veliki problem

U PSŽ-u gube strpljenje, novi trener stiže iz Italije?

Srbija dobila protivnice na Svetskom prvenstvu u Japanu!