Kolumna: Željko Vučković

Da li je ovo normalno: Derbi sudi, derbi sudi...

> 12:08

Dalje ide, dalje ide, dalje ide, derbi sudi, derbi sudi, derbi sudi!!! Ne, nisu „Zvezde Granda“, čak ni Saša Popović to ne radi više u svojoj emisiji, nego Voja Nedeljković, ali izgleda da Sudijska komisija FSS preti da im uzme publiku...

Kao u pravom zabavnom programu (ako je tu uopšte išta zabavno) Sudijska komisija je bukvalno do poslednjeg momenta „većala“ kome da dodeli ulogu glavnog arbitra 156. večitog derbija između Partizana i Crvene zvezde i na kraju je tek na 26 sati uoči početka meča prelomljeno.

Nedostajalo je samo da Raka Đurović izađe pred medije, uzme mikrofon i na sva zvona objavi: Derbi sudi, derbi sudi, derbi sudi... MILORAD MAŽIĆ.

Pa dobro da li smo mi normalni? Otkad je to postalo važnije ko će suditi derbi, nego recimo ko će zaigrati od prvog minuta za Zvezdu ili Partizan. Umesto da danas po kafanama „pogađamo“ hoće li Zvezda u Humskoj izaći sa dva napadača (Pešić i Boaći) ili hoće li Suma na teren od prvog minuta – tema broj 1 je sudija.

Da li je možda problem bio što Zvezda neće Milorada Mažića, pa se do posednjeg momenta čekao neki dogovor ili kompromis? Ako je Mažić najbolji, ako može da sudi Barseloni, Realu, Juventusu, na Mundijalu, onda je logično da sudi i derbi, zar ne?

Ljudi, ne pravite problem tamo gde nikako ne sme da ga bude, pa u Seriji A ili Premijer ligi sudije se znaju po pet dana uoči utakmice. Pobogu, sudije su tu da sude, pa i da pogreše, ne bi bilo ni prvi ni poslednji put.

Ovako, stavljate im „čelične tegove“ uoči utakmice i ono što je najgore punite glavu pitanjem: Kuku, šta ću ako pogrešim?

Naravno da mislim da je Mažić najbolje rešenje, ali moramo da shvatimo da je i on čovek od krvi i mesa. Zato, ako, ne daj Bože pogreši, ajde da mu ne skidamo glavu, uostalom znao je da pogresi i na EP i u Ligi šampiona, ali ljudima iz UEFA nije palo ni na kraj pameti da ga "puste niz vodu".

P.S. Kada Mažić sledeće godine bude sudio finale Lige sampiona, možda i finale Mundijala bićemo ponosni što je Srbin. A u derbiju, želim mu da bude neprimetan....

PIŠE: Željko Vučković

Još sporta:

Supersport365 ponovo pogodio - Smenjen Muta Nikolić!

Novi "slučaj Figo" - Real spreman da proda dva igrača za fudbalera Barselone!

Đukić odlazi iz Partizana - Poznat spisak njegovih potencijalnih naslednika

Novi skandal u Italiji - Lacio istupa iz Serije A!?